Door de anderhalve meter, RIVM maatregelen en andere beperkingen, krijgen emoties over  gestorvenen en de rouw vaak minder ruimte. Dit kan leiden tot eenzaamheid, stress en extra zorgen. Vanuit de Kerk in Nesselande wordt er op maandag 2 november een bijeenkomst georganiseerd om met elkaar hierover in gesprek te gaan. De bijeenkomst is voor allen die een dierbare hebben verloren en rouwen in deze coronatijd. Ontmoeting, (h)erkenning, bemoediging staan centraal.

Het gesprek wordt gevoerd onder leiding van Annelies Mertens, coach en Rita Renema, geestelijk verzorger, verliesbegeleider. De bijeenkomst is op maandag 2 november van 10 tot 13.00 uur, inclusief lunch in De Kristal, Cypruslaan 404, 3059 XA Rotterdam. RIVM richtlijnen worden in acht genomen. Er zijn geen kosten aan verbonden. Graag aanmelden vóór 30 oktober 2020 via e-mail: rouwgroep@kerkinnesselande.nl.

Ontmoeting, (h)erkenning, bemoediging staan centraal

In deze coronatijd is het ziek zijn en sterven, het afscheid nemen en rouwen zo volstrekt anders geworden. Hoe was het om alleen maar bij je dierbare  te zijn, toen deze stervende was? Wat ervoer je toen er geen arm troostend om je heen werd geslagen?  Hoe was het om tijdens de uitvaart op anderhalve meter van elkaar vandaan te zitten? Hoe kan je omgaan met de ervaringen rond je verlies en met de rouw in deze tijd? Het is helpend om anderen, die dit ook hebben doorgemaakt, te ontmoeten. Vanuit de herkenning krijg je erkenning van eigen verdriet, vragen en moeiten.

Vorig artikelAD.nl boost uitslag poll Nesselande.info: ‘Nesselanders willen parkeergarage bij het strand’
Volgend artikelGertjan van Knaap Shell Nesselande tankstation is 40 jaar in dienst!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.