HomeActiviteiten Nieuws NesselandeKnuffels op de muur om verloedering tegen te gaan

Knuffels op de muur om verloedering tegen te gaan

Een muur om te knuffelen! Zo ziet de opgefleurde wand in het poortje aan de Van Meekerenstraat in Kralingen-Crooswijk er sinds kort uit.

De muur in het poortje leidt naar basisschool De Waaier en is onlangs onder handen genomen door leerlingen van de basisschool.

Onder begeleiding van kunstenaar Ben Hosman schilderden leerlingen uit alle klassen hun favoriete knuffel op een tegel. De tegels werden vervolgens tegen de muur geplakt. Alle tegels zijn voorzien van een antigraffitilaag.

Schooldirecteur G. Zwerus juicht het initiatief toe. ,,Het is een goede manier om een buurt een beetje op te leuken. Zeker in een oude stadswijk.’’

De opknapbeurt van de muur kan helpen in de strijd tegen vandalisme, denkt Zwerus. ,,Door kinderen mee te laten werken aan zulke projecten creëer je een gevoel van ’dit is mijn wijk, mijn buurt, mijn muur’.’’ Door bij de kinderen te beginnen, volgt de rest vanzelf, denkt hij. ,,Ouders, broers en zussen denken als ze de muur zien ’dat heeft mijn kind of broertje of zusje gedaan’.’’

Om de opgesierde muur extra luister bij te zetten, brengt wethouder Lucas Bolsius morgenmiddag een bezoek aan De Waaier. Samenmet een aantal leerlingen van de school plaatst hij de laatste tegels op de muur.

Kunstenaar Ben Hosman nam eind 2003 al eens samen met bewoners en de jeugd van het Liskwartier het NS-station aan de Bergweg onder handen. Ook daar werd een tegelkunstwerk opgehangen om de verloedering door onveiligheid, rommel en graffiti tegen te gaan.

Bron: AD

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular