Even een weekend geen WII en XBox? Nog nooit gehoord van komeettomaten, eb- en vloedvloeren of hommels met een belangrijke baan?

Dan wordt het hoog tijd om eens een een kijkje te nemen achter het glas van de kas. De glastuinbouw sector van de Zuidplaspolder opent op zaterdag 31 maart de deuren van de kassen.

Kom in de Kas is de naam van deze open dag waaraan tien bedrijven in de lokale groente-, bloemen- en plantenteelt deelnemen. Van 10.00 tot 17.00 uur heten ze bezoekers van harte welkom persoonlijk kennis te komen maken.

In de buurt van Nesselande

De regio Zuidplaspolder is er een vol familiebedrijven; maak eens kennis met de familie Olieman die al ruim dertig jaar van generatie op generatie rozen kweekt en met de familie Koolhaas, expert op het gebied van aardbeien. Behalve de mensen en hun bedrijven leren kennen, worden er in en om de kassen ook andere leuke activiteiten georganiseerd. Zo is er een tentoonstelling van in de regio geteelde producten, zijn er workshops bloemschikken en plantjes poten en diverse proeverijen. Kinderen kunnen zich uitleven op het springkussen, zich laten schminken of kijken naar de rollerskateshow. Er zijn ook dieren om te aaien en mee te spelen.

 

Klik hier voor deelnemende bedrijven: http://www.komindekas.nl/waardetail/zuidplaspolder/

Vorig artikel4 april 2012 open dag basisschool Passe-Partout @Nesselande
Volgend artikelGebouwbrand Herman Bielingplein Rotterdam Nesselande

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.