HomeActiviteiten Nieuws NesselandeLivestreamplatform Twitch kiest voor @Rotterdam als gamestad voor event #TwitchCon.

Livestreamplatform Twitch kiest voor @Rotterdam als gamestad voor event #TwitchCon.

Locatie en datum TwitchCon Europe bekendgemaakt | TechRadar

Vanaf 2024 heeft livestreamplatform Twitch besloten om Rotterdam voor de komende drie jaar te kiezen als de gaststad voor hun internationale evenement TwitchCon. Deze aankondiging werd januari 2024 wereldwijd gedaan door Dan Clancy, de CEO van Twitch, via sociale media.

TwitchCon is een jaarlijks evenement in Europa dat de focus legt op ‘livestreaming’ en de ‘game-cultuur’. Op 29 en 30 juni 2024 zullen duizenden professionals uit de industrie, streamers en hun fans samenkomen in Rotterdam Ahoy. Het evenement biedt de gelegenheid tot ontmoetingen, het ontdekken van nieuwe producten en het uitproberen van de nieuwste games, alles in de kenmerkende enthousiaste en inclusieve sfeer waar de Twitch-community om bekend staat.

Live

Jolanda Jansen, CEO van Rotterdam Ahoy, voegt eraan toe: “Live-ervaringen zijn onmisbaar en van maatschappelijk belang. Elkaar ‘in-real-life’ ontmoeten blijft het meest waardevol, zelfs voor online streamers en hun fans. De ambitie van Twitch is groot, zo groot dat het de gehele Ahoy-accommodatie inneemt. Dit heeft tevens een direct effect op de lokale economie, aangezien duizenden internationale bezoekers ook horeca en ontmoetingsplekken rondom Ahoy in het Hart van Zuid-gebied zullen bezoeken.”

Onder het motto “Rotterdam. Serious About Gaming.” zet de gemeente Rotterdam stevig in op de ontwikkeling van de digitale economie in de stad. De stad streeft ernaar samen met ondernemers en kennisinstellingen bij te dragen aan een digitale economie die open, eerlijk en veilig is. De komst van Twitch naar de stad biedt een uitstekende gelegenheid om in levenden lijve de omvang en het bereik van de digitale economie te ervaren.

Rotterdam benadrukt met trots de gamingsector, de creators en developers die hier werkzaam zijn, evenals het toekomstige talent dat zich nu laat opleiden in deze sector. Hiermee onderstreept de stad dat de gamingsector een technologische voorloper is die, gezien haar omvang en groei, serieus genomen moet worden. De gamingsector in Rotterdam opereert op internationale schaal en draagt lokaal bij aan werkgelegenheid bij veel mkb-ondernemers.

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair