HomeActiviteiten Nieuws NesselandeMaatregel rondom jaarwisseling

Maatregel rondom jaarwisseling

Vuurwerk

In de periode rondom de jaarwisseling zullen verschillende partijen waaronder de deelgemeente Kralingen-Crooswijk, Politie en Roteb zoals ieder jaar samenwerken om de jaarwisseling zo rustig mogelijk te laten verlopen. Hieronder volgt een aantal maatregelen die door de meewerkende partijen is genomen.

Meldpunt Kersbomen bij deelgemeente:

Wanneer u ziet dat:

* Er bij een woning kerstbomen worden opgeslagen;

* In openbaar gebied kerstbomen worden opgeslagen of;

* Een overschot aan kerstbomen door handelaren gratis of tegen een kleine vergoeding wordt aangeboden aan derden,

Meldt u dit dan bij het Meldpunt Kerstbomen te bereiken op 010 20 60 988. Buiten kantooruren kunt u dit nummer ook bellen, maar dan dient u wel een antwoordapparaat in te spreken.

Ophalen kerstbomen door Roteb:

Kerstbomen kunnen vanaf 2 tot en met 13 januari 2006 buiten gezet worden naast een afvalcontainer, dit geldt voor zowel ondergrondse- als bovengrondse containers. Roteb haalt deze bomen dan op. Wordt er in de wijk met een minicontainer of zakken ingezameld, dan kunt u in genoemde periode op de inzameldag ook uw kerstboom aanbieden.

Uiteraard kunt u uw boom ook zelf wegbrengen naar het Milieupark of Milieubrengstation.

Vuurwerkmaatregelen Politie:

Het is bij vuurwerk belangrijk om de veiligheid van jezelf en die van anderen goed in de gaten te houden. Er zijn de volgende spelregels:

* Vuurwerk kopen: vuurwerk mag alleen op 29, 30 en 31 december a.s. gekocht worden bij erkende winkels. Wordt vuurwerk elders gekocht of op andere dagen, dan is dat een strafbaar feit.
* Vuurwerk afsteken: Het vuurwerk mag alleen worden afgestoken op 31 december vanaf 10.00 uur ’s ochtends en tot 1 januari 02.00 uur ’s nachts. Vuurwerk afsteken buiten de toegestane periode betekent overlast voor andere bewoners.

De politie is de komende tijd extra alert op illegaal vuurwerk, illegale vuurwerkverkoop en het vroegtijdig afsteken van vuurwerk. Wanneer deze strafbare feiten worden geconstateerd, wordt proces-verbaal opgemaakt.

Sluiting brievenbussen door TPG Post:

Brievenbussen worden op 30 december 2005 na de laatste lichting gesloten. Op 1 januari 2006 worden de brievenbussen uiterlijk om 19.00 uur weer geopend.

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular