Port Nesselande is gesitueerd op een opgespoten schiereiland in de Zevenhuizerplas. Augustus 2011 zouden we al een deel in werking moeten zien.

“Het programma behelst een recreatief verzamelgebouw van ca. 2000 m2, drie dienstwoningen  en een telskibaan. In het hoofdgebouw bevindt zich horeca, duikschool, winkel en kleedruimten voor de jachthaven. Het gebied vormt de beëindiging van het oeverpark en maakt zo integraal onderdeel uit van de totale gebiedsontwikkeling Nesselande.

Het initiële ontwerp is van Ruimtelab. RAAK Architecten heeft het landschapsplan, bouwaanvraag en de bouwkundige uitwerking van het plan verzorgd.

De verschillende functies zijn geordend in lopers en plekken. Deze lopers zijn de dragers zijn van het plan. Waarbij in de gebiedsdoorsnede een geleidelijk verloop geconstateerd kan worden van een drukker en meer geregisseerd verblijfsgebied, de pier, de steiger, het parkeerveld en het schelpenpad, naar het meer ongedwongen karakter van de schapendijk.

De wigvorm van het dak van het hoofdgebouw en het rondom uitkragende balkon refereren aan de brug van een schip. De nautisch uitstraling is zowel in het hoofdgebouw als in de woningen doorgezet in de materialisatie. “

Periode: 2011-2012

Opdrachtgever: Nera Vastgoed

Bron: Raak architectenDisclaimer Nesselande.info/Rotterdam-Nesselande.nl
  • Bij gebruik van ons contactformulier worden geen gegevens bewaard; wij ontvangen een mail via het formulier en gebruiken deze mail alleen voor de eventuele beantwoording. 
  • Niets op dit blog mag zonder toestemming worden gekopieerd of gebruikt. Wilt u tekst, foto’s of video gebruiken? Vraag het via een e-mail en we kunnen zien wat mogelijk is.
  • De informatie van de artikelen zijn nagetrokken op het moment van schrijven en wij lopen  geregeld artikelen na om ze op juistheid te controleren. Toch kan het voorkomen dat de informatie verouderd is; stel ons via een email op de hoogte van de onjuiste info en/of verzoek tot aanpassing. Mailadres: redactie@nesselande.info.  
Vorig artikelDonderdag 2 juni 2011 (Hemelvaartsdag) autocross Zevenhuizen in diverse autoklassen
Volgend artikel1 juni 2011: buitenspeeldag in Nesselande

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.