HomeNesselande INFO nieuws Metro aan Zee kan druk strand Nesselande verlagen, beoogde opening november...

[UPDATE] Metro aan Zee kan druk strand Nesselande verlagen, beoogde opening november 2022 #metro #nieuws

16 mei 2022: zon, strand en een #MetroaanZee. De allereerste testmetro arriveert op station Strand Hoek van Holland. Het zou de druk kunnen wegnemen aan en op strand Nesselande Rotterdam. 
[UPDATE 21 september 2022 de wethouder in Rotterdam laat weten dat na een lange testperiode de metro naar Zee vermoedelijk november 2022 gaat rijden] 

16 mei 2022 schreef het projectteam: 
Vandaag reed de eerste testmetro het nieuwe metrostation Strand binnen. Een belangrijke en bijzondere mijlpaal in de realisatie van Metro aan Zee. De testen met de metrovoertuigen zijn begonnen. Vanaf tijdelijk station Hoek van Holland Haven reed de testmetro via het nieuwe station Haven, door de duintunnel stapvoets naar het perron van het nieuwe metrostation Strand. Een station met een prachtige glazen pui; een venster gericht op zon, zee en het Hoekse strand. De komende weken staan volledig in het teken van het testen.
In de tussentijd moeten ook de zogenaamde informatiedossiers op orde worden gebracht. Een rijdende metro naar het strand bestaat niet alleen uit bouwen aan baan en stations maar ook uit het opbouwen van informatie- en veiligheidsdossiers. Dat laatste klinkt eenvoudig, maar is ook een behoorlijke klus.
We zijn er dus nog niet, maar een grote stap is 16 mei gezet. Ze werken hard door om de metro met reizigers naar het Hoekse strand te kunnen brengen. Of anders gezegd, ze brengen het strand dichter bij #Rotterdam#Maassluis#Vlaardingen en #Schiedam

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair