HomeNesselande INFO nieuwsMetro.nl: 'Extra maatregelen reljeugd strand Nesselande'

Metro.nl: ‘Extra maatregelen reljeugd strand Nesselande’

 

De rellen, de herrie en dronken jongeren houden de lokale wijkbewoners vooral weg van het strand. In de zomermaanden is nauwelijks sprake van een gezins-strand Nesselande. Flessen cola aangevuld met rum, blowen en luide muziek maken van het lokale strand een heethoofdig tafereel waar bewoners en de lokale retail niet blij mee is. Dit ondanks een alcoholverbod en de aanwezigheid van lokale autoriteiten. Sinds 2016 is er een strandapp om melding te maken bij calamiteiten. Op het moment dat het ‘stads-strand Rotterdam’ is gesloten enkele jaren geleden, nam het bezoek enorm toe richting het strand Nesselande. Op de fiets, scooter en vooral met de metro.

Maatregelen

Metro.nl meldt dat er extra maatregelen komen om overlast van jeugd op het stand van Nesselande terug te dringen. Vooral op warme dagen zijn bezopen jongeren een bron van overlast voor winkeliers en bewoners. Onder meer de gemeente, politie en winkeliers hebben nu extra afspraken gemaakt. Zo wordt er extra personeel ingezet zodra de temperatuur in het weekend of in de vakantie boven de 23 graden komt, zo valt te lezen in een brief van burgemeester Aboutaleb aan de gemeenteraad. Bij extreem warme dagen van boven de 30 graden komt daar nog meer inzet bij en staan speciale politie-eenheden klaar om – indien nodig –  in te grijpen. Ook is er nog steeds een alcoholverbod van kracht, dat gehandhaafd zal worden.

Vorig jaar zomer liep het zelfs zo uit de hand dat winkeliers uit voorzorg hun deuren sloten. De politie moest enkele malen fors optreden om de orde te handhaven. Leefbaar Rotterdam was woedend en eiste actie. „Jongeren zuipen erop los, intimideren bezoekers, laten troep achter en zorgen voor geluidsoverlast. Het strandje van Nesselande is een familiestrand, géén plek voor samenscholend tuig”, zo stelde raadslid en huidig fractievoorzitter Ronald Buijt vorig jaar in de gemeenteraad.

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

3 REACTIES

  1. Beste (deel)gemeente,
    Wordt het gewoon niet eens tijd om dit project als mislukt te beschouwen?
    Jaar in jaar uit hetzelfde verhaal. Elke zomer maatregelen die geld verslindend zijn en geen oplossingen bieden.
    Zet dat strand gewoon onder water, graaf het af. Project mislukt! En Door!

  2. Soms is er wat aan de hand, meestal niet, blojft een stad hoor en het strand is niet van ons,nde wijkbewoners

Reacties zijn gesloten.

Popular