HomeActiviteiten Nieuws NesselandeMinibieb Nesselande: Deel uw kinderboeken voor de Kinderzwerfboekdag!

Minibieb Nesselande: Deel uw kinderboeken voor de Kinderzwerfboekdag!

De Minibieb Nesselande (Op de Laan van Magisch Realisme te Rotterdam-Nesselande) meldt dat de Kinderzwerfboekdag arriveert: 

De eerste dag van de Kinderboekenweek – 30 september 2020 – vieren we ook de Kinderzwerfboekdag.

Oproep

Graag roepen wij jullie op om met jullie kinderen in de boekenkast te duiken. Samen kiezen jullie gelezen kinderboeken uit die mogen gaan zwerven. Breng de boeken naar een KinderzwerfboekStation in de buurt. Zo kunnen andere kinderen ze direct gaan lezen.

Mocht je bij de Minibieb Nesselande langs komen, plaatst de boeken in de MiniBieb en wij zorgen er voor dat de boeken een sticker krijgen voordat ze verder zwerven.

Over de Zwerfboeken voor kinderen

Zwerfboeken zijn van alle kinderen! Je neemt het boek mee naar huis en als je het uit hebt, laat je het weer verder zwerven. Je vindt ze op school, in de wachtkamer, op de kinderboerderij, in de trein, in een KinderzwerfboekStation of…

Je herkent zwerfboeken aan de sticker op de kaft. Op die sticker staat: Neem me mee! Je mag het gratis mee naar huis nemen en lezen. Als je het uit hebt, laat het dan weer zwerven. Dan kan een ander kind het ook lezen. Op de binnenkant van de kaft zit ook een sticker. Op deze sticker staat vaak een zwerfcode… Met die code kun je de zwerftocht van het boek volgen. Steeds als deze code ingevuld wordt op deze website, krijg je een mailtje en weet je waar het boek is. Wist je dat sommige boeken zijn gaan zwerven in Utrecht en nu al in Leeuwarden zijn? Lees hier verder!

 

 

 

Redactie
Redactiehttp://www.nesselande.info
www.nesselande.info redactie/ Alle rechten voorbehouden