HomeActiviteiten Nieuws NesselandeN219 gesloten ochtend-middag van 30 november 2012 door groot...

N219 gesloten ochtend-middag van 30 november 2012 door groot ongeluk

Diverse kleine ongelukken zijn er genoeg op de N219, enge bochten en te hoge snelheid en de files zijn veelal de irritatie. 

De ontsluiting naar de a20 is in beide richtingen gesloten in de ochtend / begin middag van 30 november 2012 door een groot ongeluk.  Op de lokatie Schielandweg (op de n219) in Nieuwerkerk aan den IJssel is vrijdagmorgen een vrachtwagen is tegen het viaduct onder de spoorlijn geklapt. De ravage is zeer groot. De man is zwaargewond uit de auto gehaald.

Ook de wijk Nesselande heeft veel last van de ontsluiting naar en van de n219. De in principe bedoeling een snelle ontsluiting naar de a20 te hebben zorgt in dee praktijk vooral voor overlast, irritatie en files op de Brandingdijk richting de n219. Sluipverkeer, bijna ongelukken en het vervolgens uit de file op hoge snelheid de n219 over scheuren zijn het gevolg van een niet goed doorberekende oplossing in de wegontsluiting wat vooral een extreem druk knooppunt is geworden met gevaarlijke situaties.

Over de nog geen 500 meter richting de rotonde op de grens Nesselande Rotterdam <> Nieuwerkerk aan den Ijssel wordt in de ochtend tussen 7.30 en 8.45 meer dan 20 minuten gedaan. Zuidplas en de provincie hebben aangegeven hier in 2014 waarschijnlijk iets aan te gaan doen en voor stoplichten te gaan zorgen.

Foto: OmroepZuidplas 30 november 2012 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden