HomeNesselandeTVOmmoord.info: ruiming van oude Witte Kip en de onthulling...

Ommoord.info: ruiming van oude Witte Kip en de onthulling nieuwe Witte Kip Ommoord (30 oktober jl.) #video

Afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de nieuwe Ommoordse Kip. Zaterdag 30 oktober om 14.00 uur werd de nieuwe Ommoordse Kip onthuld. Toegesproken door Ron Davids van de Gebiedscommissie Prins Alexander en toegezongen door het Ommoordse Kinderkoor De Cantorij Open Hof o.l.v. dirigent Willem Blonk. De kinderen van de Speeltuin Ommoord maakten een kleine wandeling om erbij te zijn en assisteerden Ron Davids bij het verwijderen van het doek dat het nieuwe uiterlijk van de Kip nog even geheim hield. Het onthullen op een dag dat het de hele dag regende was een risico, maar net rond 14.00 uur werd het gelukkig droog. De Ommoordse Kip van 180 cm hoog staat aan het Kikkerpad in Ommoord, het toegangspad naar Kinderboerderij De Blijde Wei. Er waren veel kinderen met hun ouders en andere belangstellenden.

Onder de genodigden:
Ingrid Kruit de ontwerpster van de 1 ste Kip in 1983 en ook van deze nieuwe Kip. Kunstenaar Danny van Walsum is de maker van de nieuwe Kip anno 2021. Initiatiefnemer en voorzitter van bewonersstichting De Witte Bollen, Peter Buisman, toonde een miniatuur van de nieuwe Kip, die binnenkort geveild zal worden. Het is één van de acties die nog volgen om de begroting voor de nieuwe Kip sluitend te krijgen.

Het is een regenachtige middag maar rondom de start wordt het wat droger.  Het Kinderkoor houd de aanwezigen bezig met het spelen van wel bekende liederen zoals: ‘Old Macdonalds had a farm’ maar ook andere bekende meezingers van weleer zoals ‘boer waar zijn mijn kippen’.

Afbeeldingen en input via Ommoord.info.

Onder de aanwezigen waren ook kunstenaar Danny van Walsum die de nieuwe kip heeft gemaakt net als Ingrid Kruit, die de originele kip heeft ontworpen in 1983.

Initiatiefnemer Peter Buisman van stichting Witte Bollen dankt als eerste alle aanwezigen, betrokkenen en sponsoren die de nieuwe kip mogelijk hebben gemaakt. Daarna vertelt hij een stukje over de rijke geschiedenis van de kips sinds haar plaatsing in 1983.

 

Daarna nam Ron Davids van de Gebiedscommissie Prins Alexander het woord en vertelt over de altijd grote betrokkenheid van initiatieven van de Ommoorders bij de openbare ruimte en pakt ook nog even de gelegenheid aan om het nieuwe ‘Wijk aan zet’ onder de aandacht te  brengen, omdat de huidige Gebiedscommissie op zal houden te bestaan en over zal gaan in deze nieuwe – Per Wijk- bestuursvorm waar alleen bewoners van de wijk waar ze in wonen zich kandidaat kunnen stellen.

Wordt het tijd dat ook Nesselande een boegbeeld krijgt?

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden