Het is oktober. Op een ogenschijnlijk rustige zaterdagavond kleurt alles oranje, zwart, grijs en wit. Het moment van Halloween. Overal in Nesselande zie je grafzerken opduiken, spoken, spinnen, spinnenwebben en diens meer. Normale gezinnen veranderen hun huis en haard in horrorhuizen en thrillertuinen. Griezel geluiden, rook en mist. Het is pikkedonker. De straten in Waterwijk en rondom de Laan van Avant-Garde worden bevolkt door even indrukwekkende als afschuwwekkende duivelse monsters. Pompoenen worden uitgehold en versierd voor de deur gezet. Kinderen smeden plannen om trick or treat te gaan doen.

Wil je ook dat de kinderen bij jouw huis langs komen, zorg er dan voor dat je huis duidelijk is versierd zodat de verklede kinderen herkennen dat ook bij jouw huis trick or treat (spelletje of snoepje) kan worden geroepen.

Over Halloween

De naam “Halloween” is afgeleid van Hallow-e’en, oftewel All Hallows Eve (Allerheiligenavond), de avond voor Allerheiligen1 november.[1] In de Keltische kalender begon het jaar op 1 november, dus 31 oktober was oudejaarsavond. De oogst was dan binnen, het zaaigoed voor het volgende jaar lag klaar en dus was er even tijd voor een vrije dag, het Keltische Nieuwjaar of Samhain(uitspraak Saun, dat ook het Ierse woord is geworden voor de maand november). 

 

Ingezonden bericht.

Vorig artikel[POLL] Uitslag zomerpoll: ‘Wat is een oplossing voor het (toekomstig) ‘Parkeerprobleem’ strand Nesselande?’
Volgend artikelVIDEO: De “helden” van de vroege ochtenddienst Nesselande

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.