Bsay3GcCcAAMa0wGlasvezel en dus supersnelle verbindingen in de woningen in Nesselande hadden we al. Ook 4G in de wijk. Wat we ook kennen zijn golven van onder andere huisinbraken en autodiefstallen.

In de – soms gevaarlijke – vakantieperioden is een nieuwe vorm van buurtpreventie succesvol opgedoken. Nesselanders houden in diverse Whatsapp-groepen (zie kaartje) de eigen buurt in de gaten. Wordt er iets verdachts gezien dan wordt er geappt of direct 112 gebeld.

De groepen (waarvan al een deel overvol zit met waakzame Nesselanders) bestaan onder andere in Nesserduin, Nessegaarde en Tuinstad. Zo lijkt heel Nesselande te zijn gedekt. De appers – onder aanvoering van Joost via twitter.com/jowopi – staan in nauw verband met de Politie Rotterdam Oost. Het eerst grote succes is reeds geboekt:

wwwhungary

“Whatsapp groep Nesselande boekt eerste succes!”

Sinds ongeveer drie weken is er in Rotterdam-Nesselande een buurtwacht actief. Het oprichten van een buurtwacht betrof een eigen initiatief van de bewoners om betrokken te zijn bij de veiligheid in hun wijk. Verdachte situaties of rare snuiters die niets in de wijk te zoeken hebben, worden zo eerder opgemerkt en via het alarmnummer bij de politie gemeld. Zo ook gisteravond!

Een bewoner zag laat in de avond personen lopen die zich verdacht gedroegen en interesse hadden in duurdere voertuigen. De bewoner maakte een foto van de verdachte personen en bracht zijn/haar mede wijkbewoners, welke aangesloten zijn bij de groep, via Whatsapp op de hoogte. Binnen 5 minuten waren er ongeveer 15 bewoners geactiveerd, was de politie kennis gegeven en startten zij samen met de politie een zoektocht naar de verdachte personen. 

De verdachten werden helaas niet meer aangetroffen, maar deze burgerdaad leverde wel een succes op! Er werden namelijk door de buurtwacht een tweetal gestolen voertuigen aangetroffen. Door de inmiddels ter plaatse gekomen politie werden deze voertuigen in beslag genomen. 

Op dit moment telt de Whatsapp-groep in Nesselande ongeveer 36 bewoners. Er wordt verwacht dat de aanmeldingen snel zullen toenemen. Woont u ook in Nesselande en wilt u toegevoegd worden aan de Whats-app groep? Neem dan contact op met Joost, de coördinator van de buurtwacht, via een Direct Message (DM) op Twitter via https://twitter.com/jowopi

Wij zijn uiteraard blij met de extra ogen en oren op straat. We kunnen (helaas) niet overal tegelijk zijn en zijn grotendeels afhankelijk van oplettende inwoners van ons district. Ziet u verdachte personen in uw buurt? Bel dan altijd met 112. Wie weet voorkomt u door uw alertheid een misdrijf!

Inmiddels hebben meerdere buurten binnen district Oost al een dergelijke Whats-app groep. Ook interesse in een whatsapp-groep voor uw buurt? Neem dan contact op met uw wijkagent voor advies en bespreek met hem/haar de do’s & don’ts!

 

 Disclaimer Nesselande.info/Rotterdam-Nesselande.nl
  • Bij gebruik van ons contactformulier worden geen gegevens bewaard; wij ontvangen een mail via het formulier en gebruiken deze mail alleen voor de eventuele beantwoording. 
  • Niets op dit blog mag zonder toestemming worden gekopieerd of gebruikt. Wilt u tekst, foto’s of video gebruiken? Vraag het via een e-mail en we kunnen zien wat mogelijk is.
  • De informatie van de artikelen zijn nagetrokken op het moment van schrijven en wij lopen  geregeld artikelen na om ze op juistheid te controleren. Toch kan het voorkomen dat de informatie verouderd is; stel ons via een email op de hoogte van de onjuiste info en/of verzoek tot aanpassing. Mailadres: redactie@nesselande.info.  
Vorig artikelVrije kavels te koop Nesselande Waterwijk vanaf 344.000 euro
Volgend artikelHoogtepunt en outdoor-promo Culinesse

3 REACTIES

  1. Waarde, Wij de Bewoners Organisatie Carnisse treft momenteel voorbereidingen tot het optrichten van een whats-app preventieteam. Heeft u misdschien nog engine tips voor ons?
    Bij voorbaat dank.
    Henk Schwarts
    Coördinator Wijkwinkel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.