HomeActiviteiten Nieuws NesselandeNieuwe groencampagne Opzoomer Mee Nesselande

Nieuwe groencampagne Opzoomer Mee Nesselande

Een groene straat is mooi, prettig en nodigt uit om elkaar als buren te ontmoeten. Vooral in het groene Nesselande. Bovendien zorgen al die bloemen, planten en struiken voor koelte bij hittegolven en vangen ze water op. Dus zet met de buren je straat in bloei! Daar pro teren ook de vogels, vlinders, bijen en andere zoemende beestjes van. Opzoomer Mee heeft drie groene aanbiedingen waar jouw straat gebruik van kan maken.

Er is zelfs een bonusboom(!) als jullie samen tegels uit de eigen tuinen weghalen. Kies uit de aanbiedingen, of neem ze allemaal!

Aanbieding 1 Meer groen

Nieuwe geveltuinen, klimplanten langs de gevels, kale boomspiegels beplanten, tegels
uit de voor- of achtertuinen, in elke straat is wel plek voor meer vierkante meters groen. Kijk met je buren rond in je eigen straat en verzamel de ideeën. Bij Opzoomer
Mee ligt maximaal 500 euro klaar om jullie plannen uit te voeren. Hoe meer buren meedoen en hoe meer meters groen je aanlegt, hoe groter de bijdrage.

Aanbieding 2 Onderhoud groen

In veel Rotterdamse straten ligt groen dat door bewoners zelf is aangelegd. Van geveltuinen en grote plantenbakken tot moestuinen. Al dat groen verdient het om opgebeurd te worden. Opzoomer Mee stelt maximaal 200 euro ter beschikking om dit groen met je buren te onderhouden.

Aanbieding 3 De regenton

Leuk al dat groen. Maar je moet het wel water geven. Met een regenton vang je regenwater op voor het gezamenlijk groen in je straat. Van WaterLeider krijg je advies
wat de meest geschikte ton is voor jouw straat. Er is zelfs een ton die geen regenpijp nodig
Tip Ga zoveel mogelijk voor heeft. Het plaatsen wordt ook geregeld.

Aanmelden, spelregels en tips: opzoomermee.nl/groen
Of bel (010) 213 10 55 voor de aanmeldkaart

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden