Oeverpark fase 2 Kosboulevard krijgt vorm + fietspad tijdelijk gesloten #events

 

Nu vinden events plaats aan de Kretalaan (denk aan de kermis, Culinesse en de autotentoonstellingen). In het bestemmingsplan Gemeente Rotterdam is al in 2010 besloten dat rondom de Kosboulevard de toekomstige events gaan plaatsvinden. De events (denk aan festivals en concerten) zouden zo’n 5000 tot 6000 bezoekers kunnen trekken.

Het fietspad (zie foto) door het Oeverpark en de verbinding Kosboulevard richting Zevenkamp en Ommoord is tijdelijk gesloten. Er is een omleiding aangegeven. Hieronder een passage uit het bestemmingsplan van de Gemeente Rotterdam (uit 2010/2011) dat ook betrekking heeft op Oeverpark fase 2 (aanleg van een eventterrein ed).

Evenementen Uitgangspunt bij de bouw van de wijk Nesselande was dat het een levendige wijk zou moeten worden, die ook mensen van buiten de wijk zou aantrekken door het winkelcentrum en het strand en de recreatieve voorzieningen in het Oeverpark. Door het organiseren van evenementen wordt de wijk nog bruisender en wordt het gebied nog aantrekkelijker voor veel verschillende doelgroepen recreanten. Op dit moment (ten tijde van opstellen van dit bestemmingsplan) worden in Nesselande de evenementen georganiseerd op een tijdelijke locatie, het Noorderstrand. Het is altijd de bedoeling geweest om op deze plek langs de Kretalaan woningen mogelijk te maken. Inmiddels is besloten dat de locatie in het Oeverpark de meest geschikte plek is om evenementen te organiseren. Voor het terrein in het Oeverpark wordt een locatieprofiel opgesteld. In ieder geval is al aangegeven dat er maximaal 6 B-evenementen en een aantal kleinschaligere evenementen mogen plaatsvinden per jaar. En tevens is aangegeven dat het aantal bezoekers per B-evenement is maximaal circa 6000 personen per dag. Het strand aan de Siciliëboulevard kan ook worden gebruikt voor evenementen, het locatieprofiel voor deze locatie wordt momenteel geactualiseerd.

 

 

 


Dit artikel heeft 1476 views

Over Redactie 2420 Artikelen
www.nesselande.info redactie/ Alle rechten voorbehouden


1 Comment on Oeverpark fase 2 Kosboulevard krijgt vorm + fietspad tijdelijk gesloten #events

  1. Dus het wordt veel drukker op de Kosboulevard. Dan lijkt het mij verstandig om duidelijk aan te geven dat de kruising Kosboulevard/Sicilieboulevard een normale kruising is, dus geen voorrangskruising. Als je nu de Kosboulevard af komt rijden krijg je 9 van de 10 keer geen voorrang, men denkt dat de Kosboulevard een parkeerplaats is!!!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.