HomeActiviteiten Nieuws NesselandeOmgeving boulevard Nesselande wederom getroffen met 'herfst-auto-inbraken-golf' (na...

Omgeving boulevard Nesselande wederom getroffen met ‘herfst-auto-inbraken-golf’ (na diefstal motoren)

Je kunt er je klok op gelijk zetten. Het zijn in Nesselande – en omgeving – vooral de BMW, Audi, VW en Skoda rijders die worden getroffen. Begin november 2022 zou het gaan om meerdere Skoda rijders in Nesselande. 

Deze keer was het vroeg in november 2022 rondom de boulevard van Nesselande die al eerder in 2022 is getroffen door een golf van motoren-diefstallen die in 2022 al bijna op 10 diefstallen zou staan, zie onder andere dit artikel. Bij de genoemde motoren-diefstallen hebben bewoners beelden gedeeld dat de vermeende dieven aan het posten waren op de boulevard van Nesselande met een busje.

Opvallend is het feit dat het de nacht is dat de omgeving Brandingdijk-boulevard tevens is afgesloten door werkzaamheden.

Pasen ook een golf

Pasen 2022 was er tevens in Zuidplas en Nesselande een auto-inbraak-golf die enkele nachten achter elkaar toesloeg. GouweIjsselNieuws.nl schreef april 2022:

Bezitters van een Skoda in Nieuwerkerk aan den IJssel en de Rotterdamse wijk Nesselande zijn de afgelopen week getroffen door een grote serie inbraken. In de week van 11 april heeft de politie in Nieuwerkerk acht aangiften opgenomen. In Nesselande loopt het aantal ook op. Volgens de buurt preventie zijn in de nacht tussen Eerste en Tweede Paasdag zeker drie inwoners het slachtoffer geworden van auto-inbraak.

De inbraken worden gepleegd in series relatief vlak bij elkaar. In de nacht van maandag op dinsdag 12 april is de wijk Dorrestein het slachtoffer geweest. De nacht naar donderdag volgde een serie in de wijk Esse.

 

Welk nut dient die camera op de boulevard?

2022 kent een flinke inbraakgolf, ook in Nesselande. Het lijkt een ‘inhaalslag’ te zijn van de coronaperiode. Markant is dat een lokale politieke partij heeft gepleit voor de 24/7 camera’s op de boulevard van Nesselande waarbij op dit moment niet duidelijk is of deze wordt ingezet met beelden. Voorlopig doen we het met de deurbel video’s (die formeel NIET op de straat gericht mogen zijn) en ook nu weer de oproep: heeft u iets gezien? 

 

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden