Net als in de rest van Rotterdam – en Nederland – kennen wij ook in Nesselande incidenten van autoschade. Automobilisten hebben het grootste risico op schade in de provincie Utrecht, zo blijkt uit de Auto Risicometer van Independer. De kans dat je auto mikpunt wordt van inbraak, vandalisme of zelfs diefstal is hier zo’n 30% groter dan elders in Nederland. Ook reden in de provincie Utrecht meer dronken bestuurders op de weg. Zeeuwse automobilisten hebben het beter voor elkaar: het risico dat er iets met de auto gebeurt is in Zeeland juist een kwart lager dan gemiddeld.

De Auto Risicometer van Independer ‘meet’ de kans op autoschade op basis van data van het CBS, Rijkswaterstaat (RWS), en de Nationale Politie. Het risico wordt bepaald op basis van alle geregistreerde auto-inbraken, autodiefstallen, verkeersongelukken binnen de bebouwde kom, gevallen van autovandalisme en de betrapte dronken bestuurders in 2020. Deze aantallen worden afgewogen tegen de geregistreerde personenauto’s per gemeente en provincie.

“Deze informatie is zeer belangrijk voor jouw autoverzekering,” zegt Menno Dijcks, expert autoverzekeringen. “Wanneer er een verhoogde kans is op schade of inbraak in jouw gemeente. Dan kun je overwegen om een WA+ of allrisk autoverzekering af te sluiten. Dan krijg je die schade in het geheel of grotendeels terug van de verzekering”, aldus Dijcks.

Utrecht blijkt de meest onveilige provincie, wat kans op autoschade betreft. Ook in Noord-Brabant (+17,6%) en Noord-Holland (+15,1%) hebben inwoners veel kans op autoschade.

Utrecht, Zandvoort en Ouder-Amstel meest onveilige gemeenten

Ook de stad Utrecht blijkt relatief onveilig voor automobilisten. In geen enkele gemeente is de kans op autoschade namelijk zo groot als in de Domstad (+80,9%). De top 5 gemeenten met de meeste kans op schade aan auto’s wordt verder aangevuld door:

  1. Utrecht, Utrecht (+80,9%)
  2. Zandvoort, Noord-Holland (+66,1%)
  3. Ouder-Amstel, Noord-Holland (+63%)
  4. Eindhoven, Noord-Brabant (+62,2%)
  5. Bunnik en Stichtse Vecht, Utrecht (+56,5%)

Het Zeeuwse Borsele komt juist als de veiligste gemeente uit de bus, aldus de Auto Risicometer. De kans op autoschade is hier juist 73,8% lager dan elders in Nederland. Ook in Veere (-70,5%) en Tholen (-70%) lopen automobilisten veel minder risico op onder andere auto-inbraken, -diefstallen en -vandalisme.

Zuid-Holland: erg veel autovandalisme  en de top 25

In Zuid-Holland staat je auto het minst veilig geparkeerd, zo blijkt uit de Auto Risicometer. In de provincie werden destijds zo’n 7.900 gevallen van autovandalisme geregistreerd, wat neerkomt op ongeveer een kwart van alle meldingen in heel Nederland.

Verzekeringsexpert Menno Dijcks heeft nog wel een tip.

Het is niet altijd voordelig om een schade te claimen bij jouw autoverzekeraar. Het is bij een kleine schade vaak voordeliger om deze zelf te betalen. Je valt dan niet terug in schadevrije jaren en voorkomt dat je op lange termijn een hogere premie gaat betalen.

Aldus Dijcks.

 

Gemeente Risico t.o.v. landelijk gemiddelde Positie
Utrecht (gemeente) 80,9% 1
Zandvoort 66,1% 2
Ouder-Amstel 63,0% 3
Eindhoven 62,2% 4
Bunnik 56,5% 5
Stichtse Vecht 56,5% 6
Nieuwegein 56,0% 7
Bloemendaal 53,0% 8
Schiedam 52,1% 9
Tiel 51,2% 10
Rotterdam 47,4% 11
Amsterdam 46,9% 12
Helmond 46,9% 13
Baarn 44,4% 14
Gooise Meren 44,4% 15
Rijswijk (ZH.) 43,8% 16
Den Helder 41,6% 17
Barendrecht 39,0% 18
Roermond 38,8% 19
Heerhugowaard 38,4% 20
Ede 37,4% 21
Oisterwijk 36,0% 22
Velsen 34,9% 23
Blaricum 32,9% 24
Valkenburg aan de Geul 32,4% 25


Disclaimer Nesselande.info/Rotterdam-Nesselande.nl
  • Bij gebruik van ons contactformulier worden geen gegevens bewaard; wij ontvangen een mail via het formulier en gebruiken deze mail alleen voor de eventuele beantwoording. 
  • Niets op dit blog mag zonder toestemming worden gekopieerd of gebruikt. Wilt u tekst, foto’s of video gebruiken? Vraag het via een e-mail en we kunnen zien wat mogelijk is.
  • De informatie van de artikelen zijn nagetrokken op het moment van schrijven en wij lopen  geregeld artikelen na om ze op juistheid te controleren. Toch kan het voorkomen dat de informatie verouderd is; stel ons via een email op de hoogte van de onjuiste info en/of verzoek tot aanpassing. Mailadres: redactie@nesselande.info.  
Vorig artikelMinibieb Nesselande heeft ruimte voor nieuwe boeken (nu ook in Zevenkamp)
Volgend artikelWat te doen bij overlast in de wijk? #MeldenHelpt #melding #Meldr

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.