HomeNesselande INFO nieuwsNieuws NesselandeOntwikkeling eventterrein Nesselande Rotterdam: plan ter inzage

Ontwikkeling eventterrein Nesselande Rotterdam: plan ter inzage

Krantenknipsel

Nesselande krijgt een eventterrein. Dit maakt veel tongen los in de wijk.Het dagelijks bestuur  van deelgemeente Prins Alexander gaat naar aanleiding van de discussie in de deelraad met omwonenden aan tafel om te praten over een goede inpassing van het evenemententerrein.

Op 3 juni 2013 stemde de deelgemeenteraad in met het beschikbaar stellen van een budget voor het realiseren van een evenemententerrein in Nesselande. De bewoners gaven aan betrokken te willen worden bij de inpassing van het evenemententerrein. Ook omdat ze zich ook maken over de mogelijke overlast van het gebruik van een dergelijk terrein. Er zouden zeven events per jaar moeten plaatsvinden links voor de boulevard Nesselande.

ONTWERPPROCES

Het ontwerpproces van het evenemententerrein is inmiddels gestart. Dat betekent dat er in overleg met gemeentelijke diensten en andere organisaties wordt bekeken hoe het terrein er precies uit moet gaan zien en welke voorzieningen daarbij moeten worden getroffen. Dit leidt tot een “Inrichtingsplan” (IP), dat het DB vaststelt.

CONCEPT

Aan de hand van het concept IP wil het DB met omwonenden overleggen over de verdere uitwerking van het plan. De verwachting is medio september een bewonersavond te organiseren.

Het college van B & W van Rotterdam heeft besloten dat met ingang van 28 juni 2013 het ontwerpbestemmingsplan Zevenkamp-Nesselande ter inzage ligt gedurende een periode van zes weken. Dat is tot en met donderdag 8 augustus 2013.

OVERLAST 

Bewoners vrezen voor teveel overlast, daar waar het terrein aan 15.000 partygangers plek moet bieden.

 

Via Nesseweb/ deelgemeente PA.

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular