Meer dan 20 gratis afbeeldingen van Brommer en Voertuig

Alle snorfietsers moeten vanaf 1 juli 2022 verplicht een helm dragen. De verwachting is dat hiermee het aantal verkeersdoden en –gewonden onder snorfietsers omlaag gaat. De ministerraad heeft er mee ingestemd dat toenmalige minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat dit voorstel aan de Tweede Kamer zendt. Zo schrijft overheid.nl rondom het besluit. Kijkend naar het besluit is er veel onduidelijkheid. Zo zou de minister het wellicht willen opschuiven naar 1 september 2022 of zelfs 1 januari 2023 om alle betrokken meer tijd te geven. Hierover neemt de Tweede Kamer nog een besluit. Lees de motie datum inwerkingtreding helmplicht snorfiets voor meer informatie

 RAI Vereniging sectie Scooters is blij dat de minister oog heeft voor het belang van een zorgvuldig invoeringsproces en dat in plaats van 1 juli 2022 de invoering nu beoogd is op 1 januari 2023. Hiermee krijgt de branche een half jaar extra de tijd om de overgang te regelen.

 

 De ministerraad heeft er mee ingestemd dat minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat dit voorstel aan de Tweede Kamer zendt.

Verschillende partijen en snorfietseigenaren hebben aangegeven een motorfietshelm te zwaar en te weinig ventilerend te vinden voor sommige soorten snorfietsen. Daarom heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat TNO laten kijken naar de veiligheid van een speed-pedelec-helm.

Hoewel het dus nog niet duidelijk is wat voor type helm gedragen moet worden staat de beoogde deadline van 1 juli al om de hoek. Vermoedelijk moet er per 1 september 2022 een bromfietshelm worden gedragen.Disclaimer Nesselande.info/Rotterdam-Nesselande.nl
  • Bij gebruik van ons contactformulier worden geen gegevens bewaard; wij ontvangen een mail via het formulier en gebruiken deze mail alleen voor de eventuele beantwoording. 
  • Niets op dit blog mag zonder toestemming worden gekopieerd of gebruikt. Wilt u tekst, foto’s of video gebruiken? Vraag het via een e-mail en we kunnen zien wat mogelijk is.
  • De informatie van de artikelen zijn nagetrokken op het moment van schrijven en wij lopen  geregeld artikelen na om ze op juistheid te controleren. Toch kan het voorkomen dat de informatie verouderd is; stel ons via een email op de hoogte van de onjuiste info en/of verzoek tot aanpassing. Mailadres: redactie@nesselande.info.  
Vorig artikelSuri-ijs op een rustig strand Nesselande #meivakantie
Volgend artikelOPEN DAG 14 mei 2022 Watersportvereniging Buurman Nesselande aan de Zevenhuizerplas

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.