HomeActiviteiten Nieuws NesselandeOp 17 november 2013 komt de Sint naar @Nesselande #sinternetklaasmuseum

Op 17 november 2013 komt de Sint naar @Nesselande #sinternetklaasmuseum

echtenesselandeSinterklaas (1)

O kom er eens kijken in het Sinterklaasmuseum. Kinderharten in Nesselande kloppen sneller! In winkelcentrum Boulevard aan het Maltaplein is er dit jaar opnieuw een Sinterklaasmuseum. Op zondag 17 november komt Sinterklaas met zijn Pieterbaas naar Nesselande en dan gaan ook de deuren van het museum open.

Op dit moment wordt er door vrijwilligers van Buurtwerk hard gewerkt om het museum op tijd klaar te hebben. De museumstukken worden aangeboden door mensen die het heel leuk vinden dat Sinterklaas weer naar Nederland komt. In het museum is heel veel te zien over Sinterklaas. De Sint komt al zo lang in Nederland en daar is veel over te vertellen en te zien. Alle cadeautjes worden altijd in heel mooi papier ingepakt. Gelukkig zijn er mensen die pakpapiertjes hebben bewaard en nu kunnen we zien hoeveel leuk inpakpapier er in de loop van de jaren is ontworpen.

Niet alleen spullen van de Sint en Pieten kun je zien in het Sinterklaasmuseum maar ook zijn er spullen van Amerigo te zien. Zijn zadel en hoofdstel maar ook zijn schoenen. Hoe leeft de Sint en zijn Pieterbazen als hij in Nederland is? Zijn gemakkelijke stoel, zijn toilettafel en wat eet Sinterklaas eigenlijk het liefst? Pieterbaas heeft er persoonlijk voor gezorgd dat er ook veel te doen is: cadeautjes inpakken is een hele kunst, zaklopen doen de pieten voor de grap en hoe hoog kun je pakjes stapelen. Het Sinterklaasmuseum is open op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 12.00 tot 16.00 uur. Voor jong en oud is de toegang is gratis.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Multifunctioneel Centrum De Kristal, Cypruslaan 404, Rotterdam-Nesselande, tel. 010-2862760 of 010-4553799. tineke.vandenberg@buurtwerk.nl

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular