Op 31 plekken in Rotterdam geen vuurwerk met Oud en Nieuw 2014-2015

vuurerk340165264_fc142b2f4a-475x456
Nesselande gaat elk jaar los met vuurwerk! Tijdens oud en nieuw mogen mensen op 31 plekken in Rotterdam geen vuurwerk afsteken.  Zo is het vuurwerk verboden bij enkele verzorgingshuizen, in parken, rond kinderboerderijen en bij het Maasstad Ziekenhuis. Een andere vuurwerkvrije zone is de omgeving van de Erasmusbrug.

Zo moeten mensen daar rustig naar de professionele vuurwerkshow bij de brug kunnen kijken. Die gaat gewoon door zoals gepland.

Dat heeft burgemeester Ahmed Aboutaleb donderdag laten weten. Vuurwerk is ook verboden op het Stadhuisplein in het centrum van de Maasstad. Daar zijn elk jaar veel mensen om het begin van het nieuwe jaar te vieren.

Om het plein worden hekken gezet en bij de in- en uitgang staan beveiligers. Als het te druk wordt, gaan de hekken dicht. Net als in de rest van het land mag het vuurwerk worden afgestoken van 18.00 uur op 31 december tot 02.00 uur op 1 januari. Dat is korter dan vroeger.

Wie op een ander moment vuurwerk afsteekt, of wie dat doet in een vuurwerkvrij gebied, kan een boete van 100 euro krijgen. Alle basisscholieren in Rotterdam krijgen een vuurwerkbril, net als vorig jaar.

Eerder maakte de gemeente Hilversum al bekend als eerste in Nederland vuurwerk te verbieden in het centrum.

Via NU.nl


Dit artikel heeft 3201 views

Over Redactie 2420 Artikelen
www.nesselande.info redactie/ Alle rechten voorbehouden


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.