OVER NESSELANDE.INFO

Nesselande.info is een zogenoemd hyper-local-portal en bestaat sinds 2003. Het zelfvoorzienend portal kende bij aanvang de domeinnaam Nesselande.net. Het is de nieuws- en belevingsportal van de wijk Rotterdam-Nesselande. Een wijk die is gelegen aan de Zevenhuizerplas aan de rand van de Rottemeren en het Groene Hart.

Nesselande is een wijk en onderdeel van stadsdeel Prins Alexander en grenst aan de gemeente Zuidplas. Nesselande.info focust op het belang van de inwoners uit de wijk Nesselande als ook de ondernemers en andere belanghebbenden. De aanwezige advertenties zijn voor ons noodzakelijk om te overleven als hyper-energiek portaal en worden naast de duidelijke bannering in de artikeltitel aangeduid met [ADV] aan het begin van de titel. Deze titel wordt – zoals dat heet – gepusht naar de social kanalen en ook daar kenbaar gemaakt als betaalde content.

Over de nieuwsportal Nesselande.info

De portal Nesselande.info – tevens bereikbaar onder de domeinnaam Rotterdam-Nesselande.nl en Nesselande.net –  heeft als doel de wijkbewoners, ondernemers – en andere geïnteresseerden – regelmatig op de hoogte te houden van wat er speelt in de wijk.

Wij gebruiken daarbij het principe van burgerjournalistiek en gebruiken ingezonden berichten. De nieuwsportal is sinds 2003 uitgegroeid tot een levendig portal met meer dan 8500 artikelen en 5000 unieke bezoeken per dag. Wij bereiken een groot deel van de wijk Nesselande en directe omgeving. Daarbij zijn wij steeds meer een medium geworden dat betrokken bewoners, retailers, ondernemer en anderen met elkaar laat verbinden en bewonersinitiatieven laat groeien.

Daarbij wordt er veel aandacht besteed aan de leesbaarheid, vindbaarheid en werking van het portaal met een snelle mobiele versie van de site en ook aanpassingen voor bijvoorbeeld tablets. Er wordt veel aandacht besteed aan het snel kunnen vinden van berichten op de portal en het visueel kunnen scannen van nieuws en andere berichten, zoals opinie.

Professioneel en populair

Doorgaans brengen wij het Nesselande-nieuws als eerste. Het nieuws wordt gedeeld middels onze nieuwsbrief, Twitter en Instagram. Veel media nemen onze berichten over. Onze Flickr-account zullen wij op termijn sluiten als de Instagram breed is gevuld net als de gekoppelde Pinterest. Door de professionele aanpak en het gedegen netwerk van burgerjournalisten zien wij dat onze berichten veelvuldig worden overgenomen. Door de professionele bouw van de portal wordt de content hoog in de zoekmachines vindbaar gemaakt en blijft het bereik van het portal hoog. De wijk-poll, de visuele storytelling, de Instagram, de lokale initiatieven en het snel berichten van wat is opgevallen in de wijk, zijn kernpunten van de redactionele mix. Bij veel evenementen en openingen zijn wij live aanwezig.

De site is een initiatief van Rotterdams digital en online marketing bureau AtMost, medewerkers van het bureau wonen en werken in de wijk. Sinds 2009 worden artikelen gepusht naar een actieve twitter-account.

De redactie tracht zo breed en objectief mogelijk te berichten en gebruikt veel aangeleverde content van inwoners en ondernemers. Omdat het internetbureau achter Nesselande.info reeds vanaf 2001 betrokken is geweest bij de omgevingscommunicatie van diverse deelgebieden in de wijk, is er een archief van bijzonder nieuws, maar ook een Flickr, Pinterest en scanbaar Instagram-account waar deze beelden en video’s worden gedeeld. Het hoort bij de mooie wijk Nesselande vooral te zorgen voor visuele berichtgeving.

Hieronder een opsomming van diverse hightlights, zoals de wijk Rotterdam-Nesselande deze heeft beleefd en nog steeds meemaakt en ook op Nesselande.INFO voorbij zijn gekomen:

  • De voorronde WK strandvoetbal op strand Nesselande met bekende voetballers.

  • Burgemeester Aboutaleb bezoekt Nesselande en opent de 30 april viering.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=YoIjtWOR7Gs&feature=emb_logo

  • De aanleg van de waterski-baan Project 7 met horeca op het water.

  • In 2015 kwam de Tour de France langs Rotterdam-Nesselande.

  • De opening van het Winkelcentrum Boulevard Newport
  • Het lokale circus

Adverteren? Heeft u nieuws?

Gebruik ons formulier om eventueel nieuws in te zenden of meer informatie aan te vragen met betrekking tot het adverteren op Nesselande.info.

Zijn wij een highlight vergeten? Plaats hieronder uw reactie!

Via CBS.nl, Allecijfers.nl, Wikipedia.org, Nesselande.INFO, Gemeente Rotterdam.