OVER NESSELANDE.INFO #nieuws #nesselande #news

Nesselande.info is een zogenoemd hyper-local-portal en bestaat sinds 2003. Het zelfvoorzienend portal kende bij aanvang de domeinnaam Nesselande.net. Het is de nieuws- en belevingsportal van de wijk Rotterdam-Nesselande. Een wijk die is gelegen aan de Zevenhuizerplas aan de rand van de Rottemeren en het Groene Hart.  

Onderaan dit artikel vind u naast het reactie-formulier tevens een disclaimer en informatie over de omgang met uw privacy. 

Nesselande is een Rotterdamse wijk en onderdeel van stadsdeel Prins Alexander en grenst aan de gemeente Zuidplas. De wijk is gelegen aan de Zevenhuizerplas. Bewonersportaal Nesselande.info focust op het belang van de inwoners uit de wijk Nesselande als ook de ondernemers en andere belanghebbenden.

De aanwezige advertenties zijn voor ons noodzakelijk om te overleven als hyper-energiek portaal en worden naast de duidelijke bannering in de artikeltitel aangeduid met [ADV] aan het begin van de titel. Deze titel wordt – zoals dat heet – gepusht naar de social kanalen en ook daar kenbaar gemaakt als betaalde content.

Over de nieuwsportal Nesselande.info

De portal Nesselande.info – tevens bereikbaar onder de domeinnaam Rotterdam-Nesselande.nl, Nesselande.tv en Nesselande.net –  heeft als doel de wijkbewoners, ondernemers – en andere geïnteresseerden – regelmatig op de hoogte te houden van wat er speelt in de wijk. Tevens brengen wij eventuele mistanden in kaart op basis van onderzoek en een-  waar mogelijke – hoor-en-wederhoor. In geval van een autoriteitsmisbruik of machtsbereik van taken/functies in de wijk Nesselande en direct omgeving die de woonbeleving en bijvoorbeeld perceptie van veiligheid kan beïnvloeden, menen wij deze mistanden – na onderzoek en eventueel contact met de betrokkenen – te melden. In veel gevallen trachten wij hierbij gemeentelijk wijkmanagement te betrekken, zoals u in dit artikel kunt lezen.

 • Wij gebruiken daarbij het principe van burgerjournalistiek en ingezonden berichten als ook issues die spelen in de wijk en breed worden gemeld via social media platformen. De nieuwsportal is sinds 2003 uitgegroeid tot een levendig portal met meer dan 8500 artikelen en 5000 bezoeken per dag. Wij bereiken een groot deel van de wijk Nesselande en directe omgeving. Daarbij zijn wij steeds meer een medium geworden dat betrokken bewoners, retailers, ondernemer en anderen met elkaar laat verbinden en bewonersinitiatieven laat groeien.
 • Daarbij wordt er veel aandacht besteed aan de leesbaarheid, vindbaarheid en werking van het portaal met een snelle mobiele versie van de site en ook aanpassingen voor bijvoorbeeld tablets. Er wordt veel aandacht besteed aan het snel kunnen vinden van berichten op de portal en het visueel kunnen scannen van nieuws en andere berichten, zoals opinie.
 • Doorgaans brengen wij het Nesselande-nieuws als eerste en vanuit de bron. Veel media nemen onze berichten over. Visuals worden op Instagram breed gevuld net als de gekoppelde Pinterest. Door de professionele aanpak en het gedegen netwerk van burgerjournalisten zien wij dat onze berichten veelvuldig worden overgenomen. In geval van het ondernemen van berichten/content willen wij verzoeken toestemming (middels redactie at nesselande . info of het formulier) te vragen met link naar de bron.

De wijk-poll, de visuele storytelling, de Instagram, onze interactie op Nextdoor (met eigen nieuwsgroep) de lokale initiatieven en het snel berichten van wat is opgevallen in de wijk, zijn kernpunten van de redactionele mix. Bij veel evenementen en openingen zijn wij live aanwezig.

Hieronder een opsomming van diverse voorbeelden en items, zoals de wijk Rotterdam-Nesselande deze heeft beleefd en nog steeds meemaakt en ook op Nesselande.info voorbij zijn gekomen:

 • De voorronde WK strandvoetbal op strand Nesselande met bekende voetballers.
 • De diverse grote beachvolley toernooien
 • Burgerinitiatieven, zoals het vrijhouden van het recreatiegebied achter Nesselande, de invulling van de leegstand boulevard Nesselande en direct vragen aan de lokale politiek aangaande bijvoorbeeld onveilige situaties in de wijk die niet worden opgepakt.
 • De start van een lokale wielerverenigign.
 • Crowdfunding voor een lokale horecagelegenheid voor moeders en kinderen, een lokale fitness en een zwembad in de Zevenhuizerplas.

 • Burgemeester Aboutaleb bezoekt Nesselande en opent de 30 april viering.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=YoIjtWOR7Gs&feature=emb_logo

 • De aanleg van de waterski-baan Project 7 met horeca op het water.

 • In 2015 kwam de Tour de France langs Rotterdam-Nesselande.

 • De opening van het Winkelcentrum Boulevard Newport
 • Het lokale circus

Heeft u nieuws? Samenwerken?

Gebruik ons formulier om eventueel nieuws in te zenden of meer informatie aan te vragen met betrekking tot het samenwerken met Nesselande.info.

Zijn wij een highlight vergeten? Plaats hieronder uw reactie!

Via CBS.nl, Allecijfers.nl, Wikipedia.org, Nesselande.INFO, Gemeente Rotterdam.

 

Niets op dit blog mag zonder toestemming worden gekopieerd of gebruikt. Wilt u tekst, foto’s of video gebruiken? Vraag het via een e-mail en we kunnen zien wat mogelijk is.

De informatie van de artikelen zijn nagetrokken op het moment van schrijven en wij lopen  geregeld artikelen na om ze op juistheid te controleren. Toch kan het voorkomen dat de informatie verouderd is; stel ons via een email op de hoogte van de onjuiste info en/of verzoek tot aanpassing. Mailadres: redactie@nesselande.info.  

Disclaimer Nesselande.info/Rotterdam-Nesselande.nl

 • Bij gebruik van ons contactformulier worden geen gegevens bewaard; wij ontvangen een mail via het formulier en gebruiken deze mail alleen voor de eventuele beantwoording. 
 • Niets op dit blog mag zonder toestemming worden gekopieerd of gebruikt. Wilt u tekst, foto’s of video gebruiken? Vraag het via een e-mail en we kunnen zien wat mogelijk is.
 • De informatie van de artikelen zijn nagetrokken op het moment van schrijven en wij lopen  geregeld artikelen na om ze op juistheid te controleren. Toch kan het voorkomen dat de informatie verouderd is; stel ons via een email op de hoogte van de onjuiste info en/of verzoek tot aanpassing. Mailadres: redactie@nesselande.info.