HomeOnderwijs NesselandePasse-Partout school Nesselande zamelt kleding en knuffels in

Passe-Partout school Nesselande zamelt kleding en knuffels in


In de week van 1 februari 2010 brengen de scholieren van de Passe-Partout te Nesselande de laatste zakken met tweedehandskleding, riemen, hoeden, knuffels, handtassen en schoenen naar school.

De inzameling is bestemd voor Bag2School. Bag2School is een van oorsprong Britse organisatie die goede, bruikbare tweedehandskleding en aanverwante artikelen inzamelt bij scholen en verenigingen. Na de sortering worden de goederen via groothandelaren in Oost-Europa verkocht. Op deze manier wordt afval voorkomen en komen goede producten tegen gunstige prijzen beschikbaar voor minder draagkrachtigen.

Uit de verkoopopbrengsten betaalt Bag2School een vergoeding aan de school of vereniging, die is gebaseerd op het gewicht. Ruim driekwart van het geld vloeit zodoende terug. De Passe-Partout is van plan die opbrengst te besteden aan het onlangs in gebruik genomen schoolgebouw aan de Laan van Avant-Garde (kindcluster 2). Het cluster deelt de school met de katholieke dalton basisschool Tangram.

De organisatie haalt woensdagochtend 10 februari 2010 09 uur de goederen op bij de openbare basisschool in Rotterdam-Nesselande. De scholieren uit Nesselande vormen dan een lint tussen het noodgebouw en de vrachtwagen.

Redactie
Redactiehttp://www.nesselande.info
www.nesselande.info redactie/ Alle rechten voorbehouden