HomeActiviteiten Nieuws NesselandePassieve wijkraad: Nesselande en Zevenkamp vormen buurtteams

Passieve wijkraad: Nesselande en Zevenkamp vormen buurtteams

Geen woorden maar daden. Diverse wijken in Prins Alexander – en dan vooral de bewoners en ondernemers – laten (via de sociale media) al jaren overduidelijk horen wat er met hun wijk aan de hand is, maar verdrinken in procedures of wijkraadleden die vooral hun “zetel” in de lokale politiek willen promoten zonder concreet wijkbelang.

Mei 2023 een vernietigend rapport met betrekking tot het daadwerkelijk luisteren naar de Rotterdammers, ondanks het “bestaan” van wijkcomites en -raden. Het AD kopt mei 2023 (hier het artikel):

De Rotterdamse ombudsman Marianne van den Anker werd in haar eerste jaar overspoeld met klachten van Rotterdammers. Haar terugkerende conclusie: de gemeente moet beter gaan luisteren naar haar inwoners — en nu echt.

 

Voor dit duurzaamheidsproject in Prins Alexander hebben de wijken Nesselande en Zevenkamp een gezamenlijk buurtteam gekregen. De twee wijken liggen ook naast elkaar.

Op vrijdagavond 12 mei komt dit buurtteam voor het eerst bij elkaar. Wil je er ook bij zijn? Dat kan door je hier aan te melden.

 

Woon jij ook in Nesselande? En wil je wat doen met energie?

Verduurzaming en energiebesparing zijn hot topics. Veel buren weten echter niet hoe ze dat kunnen realiseren. Maar samen staan we sterk, in een buurtteam. Doe ook mee! Wacht daarvoor de enquete af die in je bus valt in (nog een deel) van de buurt

Buurtbijeenkomst

Dit buurtteam organiseert in juni een grote bijeenkomst voor alle geinteresseerden in de buurt. Daar kan iedereen kennis nemen van mogelijkheden voor bijvoorbeeld collectieve inkoop. Je kunt je daarvoor ook aanmelden!

Doe je ook mee?

Giel de Gelder,
initiatiefnemer in Nesselande

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair