HomeNesselande INFO nieuwsNieuws NesselandeDISCUSSIEER MEE: Politie, ambulance en brandweer paraat voor broeierige drukke stranddag Nesselande

DISCUSSIEER MEE: Politie, ambulance en brandweer paraat voor broeierige drukke stranddag Nesselande

 

Zondag 27 juni 2010 was het zonnige strand Nesselande wederom overvol. Met de zondagopstelling van het Winkelcentrum Boulevard Nesselande zorgde dit…

 

.. voor extreem veel afval (meeuwen vlogen letterlijk boven de strandgasten op zoek naar eetbaar afval) maar ook het noodzakelijk paraat staan van politie, brandweer en ambulance. Bewoners aan de boulevard melden een onprettige sfeer aan het strand Nesselande.

De broeierigheid neemt ook op een andere manier toe aangezien de winkels 7 dagen in de week open zijn en er geen alcoholverbod (meer) geldt op het strand Nesselande.

Discussieer en denk mee! ONGEPASTE REACTIES WORDEN VERWIJDERD/ NIET TOEGELATEN.

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

27 REACTIES

 1. Tja, wat zal ik zeggen over het strand van Nesselande??
  Het idee van een strand en boulevard opzich is leuk bedacht. Echter het publiek wat hier uit omliggende wijken op af komt verziekt de sfeer totaal.
  Hangjeugd met te harde muziek, scooterterreur, bergen afval op strand en winkelpleinen. Gelukkig heeft de politie het inmiddels in de gaten. Zaterdag 26/06/10 moest berreden politie groepen jeugd uit elkaar drijven en de rest van de avond en nacht aanwezig blijven om de boel in toom te houden.

  Newport Nesselande, elke dag een ander vooruitzicht!! Tja….

 2. Ben het helemaal eens met reactie van 28 juni 02.55. Het zo preteniteuse newport wordt totaal verziekt. Als er niet snel zeer rigoureus wordt ingegrepen zal het een omgeving worden waar de nog aangeboden appartementen onverkoopbaar zullen zijn.
  Wat een schande dat dit allemaal wordt toegelaten door het deelgemeentebestuur!!!!!!!!!!!Leefbaar Rotterdam er is heel heel veel
  werk aan de winkel.

 3. En wat was er gisteravond aan de hand? 2 ambulances, brandweer, politie? Wat een onrust! Het is echt heel erg dat het winkelcentrum en de boulevard nu al niet meer veilig is op warme dagen. Ik hoop dat de politie de touwtjes heel strak aantrekt, en dat er ook op andere manieren wordt voorkomen dat jongeren zich dronken gaan liggen drinken op ons strand.

 4. Deelgemeente; Wakker worden !!!! dit loopt uit de hand hier!!!!

  Zet dat strand anders maar weer onder water!!!

 5. Waarom zetten ze die politie auto’s niet gewoon op de boulevard, dan weten wij strandgangers ieder geval dat er politie aanwezig is. De sfeer op het strand is weer erg broeierig en dan vooral bij het trappengedeelte naar het strand voor de winkelboulevard.

 6. Het o zo gezellige strand, boulevard etc…etc….. Het ziet er allemaal leuk uit! Maar als bewoner nabij het winkelcentrum hoop ik dat het snel weer winter wordt! De jeugd komt me na enkele dagen al de strot uit!! Een rustig avondje is er vanaf nu denk niet meer bij… Het wordt tijd dat er eens wat aan gedaan wordt!

 7. Het strand van nesselande??? Het strand van de Kruiskade kun je het beter noemen. Wat een zooitje!! Enorm veel spijt dat ik hier ben gaan wonen.
  Maandagavond stonden de marokanen tegen m’n auto aan te pissen!

  Leefbaar Rotterdam: Handen uit de mouwen hier, anders is m’n woning geen reet meer waard!

 8. Dit is geen gezellig levendigheid, dit is een regelrechte aanfluiting. Maar wat ik ook erg vind is dat de aanleg ervan uiteindelijk opgebracht is door burgers met een hoger inkomen. Daarnaast hebben kopers van woningen in Nesselande de hoofdprijs betaald voor de grond en hun huis, omdat het een uniek plekje zou worden.

  Wie liggen er op het strand en lopen op de boulevard? Juist, het tuig en de herrieschoppers! De Nesselander blijft inmiddels weg zodra het mooi weer is.

  De Kretalaan is ook zo ‘gezellig’. Dit is een verzamelplaats van hangjongeren, die blijkbaar al doof zijn als je hoort hoe hard (ook midden in de nacht) zij de muziek uit de auto’s laten klinken. Zolang er politie is hebben ze die snert-herrie niet aan staan, maar zodra de politie weg is dan is het feest.

  Diegene die zijn huis wil verkopen: Veel succes, want naast de economische recessie hebben we hier te maken met een regelrechte ACHTERBUURT!

 9. Gisteravond op de boulevard gelopen, veel jongeren met alcohol en lawaai en wat doet de politie? De politie zit in een busje op afstand maar een beetje toe te kijken. Als men niet snel en goed ingrijpt wordt het ellende. Ik ben benieuwd wat lokale bestuurders hier aan gaan doen.

 10. Overlastgevers consequent wegsturen en/of bekeuren (ook bij achterlaten van afval)? Dan zou er welhaast 24 uur per dag toezicht moeten zijn (wat meer doet dan toezien, maar ook op tijd ingrijpt).

 11. Bewoners van Newport moeten niet zo zeuren, want dit kon je weten en verwachten voordat je je Newport woning kocht. Dit is al een veel langer probleem. Nesselande is een wijk van Rotterdam, aan de ghetto dat zich Zevenkamp noemt, waar nog geen normale Nederlander vandaan komt. Dat tuig hoeft tegenwoordig niet ver te gaan om een strand op te zoeken.
  Bovendien is het een strand, net als Hoek van Holland, Scheveningen en andere badplaatsen in Nederland, waar altijd levendigheid is. Daar zul je aan moeten wennen.
  Echter, er is wel 1 verschil tussen Nesselande en andere badplaatsen, dat is namelijk dat de politie hier weinig tot niets doet aan overlast.
  Wellicht is het dan een goed plan om toegang te vragen voor het strand. Bewoners van Nesselande kan een gratis abonnement worden aangeboden, zodat die onbeperkt toegang hebben. Zij hebben immers de basis gelegd (financieel) voor de aanleg en onderhoud van het strand.
  Zo doen ze dat ook in het buitenland, waar veel overlastgevende toeristen komen.

 12. Frans de Groot; je kletst uit je nek!
  Er is een groot verschil tussen levendigheid en overlast. Wanneer je een woning hebt gekocht/gehuurd in Newport kies je voor levendigheid en niet voor overlastgevende jeugd (ook nederlanders!) Zelf heb ik jaren in het centrum gewoond, maar de situatie op het strand en boulevard overtreft alles!
  Een toegangspas voor het strand? We kunnen ook de apartheid weer in gaan voeren of de Jodenster! Strand alleen voor blanken, niet voor zwarten en Joden! Hou toch op!
  Welke oplossing dan wel? Om te beginnen een alcoholverbod. Maar daar wil de deelgemeente niet aan, omdat dit dan het eerste strand zou zijn in Nederland.

  Toezicht blijven houden en overlast de kop in drukken, dat is op dit moment dé oplossing.
  Gisterenavond heb ik de politie op de boulevard gesproken. Het strand van Nesselande is op dit moment probleemgebied nr 1 in Rotterdam. Herrieschoppers komen uit alle wijken om hier te verzamelen. De deelgemeente heeft inmiddels toestemming gegeven om meer politie en materieel in te zetten. politie in burger, paarden.

  We gaan het zien de komende tijd, hoe het uitpakt.
  Inderdaad Frans je hebt gelijk, bedrijvigheid en leven horen bij een badplaats en boulevardleven. Maar als blowende jeugd ’s avond tegen je auto aan staat te zeiken, is dat geen kwestie van ” niet zeuren’.

  Laten we hopen op een zomer vol “bedrijvigheid’ .

 13. Natuurlijk trekt een strand ook jongeren aan, daarvan moeten we allemaal niet direct in de kramp schieten. Ook in Hoek van Holland, Scheveningen of Rockanje vindt je jongeren die een biertje drinken op het strand. Maar gezien de korte afstand tussen de supermarkt en het strandje wordt het ze hier wel heel makkelijk gemaakt.

  Het is vooral de houding van de politie die weerstand oproept. In het weekend zie je dan wel regelmatig een auto voorbij komen, maar daar blijft het ook bij. Hier past alleen maar direct straffen en het vervelen van de sfeerverziekers. Direct voor de kleinste overtreding een boete, Openbare dronkenschap is ook gewoon een strafbaar feit. Daarnaast het verbieden van geluidsinstallaties op het strand en de boulevard. Gewoon direct afpakken en beboeten. Dat zorgt ervoor dat voor een groot gedeelte van de vervelende jeugd vanzelf niet meer terugkomt.

 14. Wat mij betreft zo snel mogelijk een alcoholverbod instellen op de boulevard en het strand! Het maakt niet uit dat ik dan zelf geen biertje meer kan drinken op het strand, als de overlast maar stopt. En de politie meer bevoegdheden geven zodat ze ook in Nesselande preventief kunnen fouilleren. Nog korter er op gaan zitten, bijvoorbeeld direct bekeuren als de jeugd geen geldig ID bij zich draagt, rommel maakt of met opgevoerde brommers rijdt. Na een paar bekeuringen worden ze het vanzelf zat hier.

 15. woensdagavond gingen we wandelen op de boulevard met mijn dochter
  in de rolstoel.
  Verdrietig werd ik ervan! we waren blijkbaar een makkelijke prooi
  voor een groep hollandse jongens, ik hoor dat ze Gabbers heten.
  We werden fysiek en verbaal lastig gevallen,
  ze hebben zelf voorgesteld om de politie te gaan roepen,
  zo gebruikten ze ons om de politie te provoceren.
  volgens de agent, kan de politie weinig doen.
  de fysieke geweld deed pijn, maar de teleurstelling doet ook
  pijn.Ik heb geen spijt dat ik naar Nesselande ben verhuisd,
  maar van Nesseland boulevard, had ik meer verwacht.
  voorlopig blijf ik liever thuis, het is veiliger!
  Eduarda da Silva

 16. Het is vrijdagavond, zuipend tuig, net eentje weggevoerd met abulance, als ze elkaar dan maar in 1 keer afmaken kunnen wij weer rustig op de boulevard flaneren, Wat een ontzettend tuig, dat besef je alleen als je er zoals wij hier op de Sicilieboulevard uitzicht op hebben.112 gebeld voor een vechtpartij, politie kwam 20 minuten later aanrijden heel voorzichig met de deuren op slot want dit is toch wel eng voor een doorgewone agent,
  Dat weten die gasten ook, ze lachen ze uit. Trouwens de tranen schieten in je ogen als je voorgaand stukje leerst van Eduarda de Silva schandalig.
  Hier moet ontzettend hard opgetreden worden anders sterft het paradepaardje van de deelgemeeente Alexander een stille dood

 17. Jammer dat iedereen zo ontzettend negatief is.
  Ik denk dat het waar is en dat je een alcohol en drugs verbod moet instellen op het strand en de boulevard, als er mensen alcohol willen nuttigen kunnen ze dat op het terras van de plaatselijke horeca doen zo zal er veel minder gedronken worden.
  Wat de politie betreft, politie die met van die enorme paarden, die bovendien hun behoorlijke sporen achter laten en als ze op je blote voeten staan is ook niet erg prettig, werken die niet eerder provocerend?
  Ik vind het echt jammer dat er incidenten voorvallen maar zelf heb ik nog niets vervelends meegemaakt en als er op de boulevard per ongeluk een jongere tegen me aanstoot wordt er vriendelijk, sorry mevrouw, gezegd.
  Er is eindelijk een plek waar de jongere naar toe kunnen tijdens warme dagen
  een plek om te chillen, zoals ze dat noemen, waar ze elkaar ontmoeten en hun energie een beetje kwijt kunnen. Moet dat ook worden afgepakt?
  Er blijft inderdaad ook een hoop troep achter op het strand maar dat wordt door de gemeente altijd keurig opgeruimd en volgens mij betalen de winkeliers dit.
  Dus mensen, zie het positieve ervan, we zijn toch allemaal jong geweest.

 18. Jammer,,,dat iedereen zo negatief is????

  Je zou er eens moeten wonen..!
  Van “incidenten” is geen sprake,eerder schering en inslag!!!
  De geluidsoverlast,de inbraken,het geweld,alcohol misbruik,drugsoverlast,krijsende stamgasten op het plein tot diep in de nacht(leuk hoor,,horeca voor je deur) en ga zo maar door. Het is om te huilen. Je kan op sommige avonden geeneens normaal meer over straat lopen!!! Nu al durven mensen hun honden niet meer uit te laten,schandalig gewoon!!
  Dit heeft niets te maken met “lekker jong” zijn…
  Ik woon aan de boulevard en het is dramatisch,,ik dreun bijna op elke dag mijn huis uit!…”Chillen” doen ze maar lekker bij hun moeder voor de deur…..Dan gaan ze daar maar tegen de auto’s aan pissen,dealen,blerren,gillen,zuipen en elkaar daar de hersens inslaan.
  Gelukkig is het nu een kwestie van tijd,er worden nu wel maatregelen genomen,al heeft het wel even geduurd. Mensen moeten gewoon blijven bellen naar politie en de DCMR,alleen dan kan er iets aan gedaan worden!!!

 19. Een paar jaar geleden hebben de mariniers eens de Dam in Amsterdam schoon geveegd! prima idee om dat nog eens te doen hier op het strand. Politie doet niets omdat het hier en daar mischien wel familie van ze is!! Indien wij bellen met een klacht over overlast ,wordt het vriendelijke verzoek gedaan of we terug willen bellen indien de overlast binnen een uur weg is!! Maw binnen een uur zijn we er niet. Met huidige werkelosheids percentage kunnen we als Nesselanders mischien wel wat potige havenaarbeiders vinden die wat bij willen verdienen. Besluiteloze en laffe politie doet niets.

 20. Woon er op 100m meter afstand van. Het strand is er natuurlijk voor iedereen. Alleen moeten er wel degelijk een paar afspraken komen om alles in het gareel te krijgen. Zo gaat het niet goed. Het is trouwens, zoals velen blijkbaar wel vinden, GEEN allochtonenprobleem. Ik zie juist veel autochtone jongelui overlast veroorzaken. Grootste ergernis is de verdwaalde gabber met zijn boemauto. Zondag waren jongens langs de plas op een gele motorquad aan het crossen. Die konden een uur lang hun gang gaan! Het was tot aan Zevenhuizen te horen.
  Wat er moet gebeuren is ‘lik op stuk beleid’. Geen alcohol, geen muziekspelers anders dan met koptelefoons en troep achter laten zwaar beboeten. Volgens mij zijn we dan al een heel eind! Ik vind het trouwens wel erg vreemd dat lawaai maken met radio’s, scooter en motors wordt toegestaan, terwijl ik een fluistermotor voor mijn zeilboot moet kopen om op de plas te mogen varen. Beetje vreemd.
  Enfin, mijn advies is dus heel snel de orde handhaven door ‘lik op stuk beleid’ uit te voeren tegen asociaal gedrag.

 21. Als ouders van een 13-jarige puber maken ook wij ons zorgen maar dan vanuit een andere invalshoek. Het strand heeft vanzelfsprekend een magische aantrekkingskracht op jongeren en ik kan mij voorstellen dat het ook en ideale plek om te chillen is. We lezen natuurlijk ook de berichten en op grond hiervan zouden we hem het liefst verbieden hier te komen….. Maar zo werkt zoiets natuurlijk niet; de goeden lijden hierdoor onder de kwaden en onze puber geeft aan dat hij niets kwaad doet en niet omgaat met bepaalde groepen jongeren. Als we overigens ook van hem horen dat groepen jongeren van 12-16 jaar daar staan te blowen en meiden lastigvallen dan hopen we maar dat onze puber daar inderdaad niet mee omgaat….. Wat ons betreft moet de gemeente/politie hier keihard optreden. Als onze puber hier zelfs aan zou meedoen dan hoop ik echt dat de politie ook ons als ouders inlicht zodat we concrete redenen hebben onze puber te straffen en corrigeren. Ik weet dat er altijd wel een groep ouders zal zijn die hier niet van onder de indruk zijn maar wij zouden dat juist zien als een goede samenwerking.

 22. strand van nesseland is inderdaad verziekt
  ik kwam altijd al bij de zevenkampse plas vroeger was het er nog leuk
  tegenwoordig wordt je er uitgescholden gepest
  er wordt gedeald en gebruikt en er worden om de haven klap mensen beroofd en verkracht ik vindt het absurd hoe dit is gekomen ,
  ik ben zelf homo en liep met me vrriend over het strandtje moets eens weten wat we allemaal naar ons oren kregen politie!!! doe je werk

 23. @ Kevin Seegers,

  Ik weet niet waar jij dan aan de zevenkampse plas kwam (die heette trouwens toen ook al gewoon Zevenhuizerplas hoor). Ik ben 37 jaar en ik kan me niet anders herinneren dan dat daar gedeald, gebruikt, gedronken en harde muziek werd gedraaid… kortom gewoon een plek waar ‘hangjeugd’ bij elkaar komt.

 24. Goedenavond,

  Als mogelijke huurder van een van de appartementen aan het strand, zou ik graag ervaringen horen over de huidige sfeer, onrust en overlast… We zijn dit weekend op het strand gaan kijken en zagen daar borden met alcoholverbod, er reed politie rond en het was er rustig. Maar was dit een momentopname? Is het nog geen haar beter dan vorig jaar zomer?
  Vanzelfsprekend komt er ‘geluid’ bij een woning aan een strand kijken. En gezien het feit dat we nu in het centrum van Rotterdam wonen, zijn we wel wat gewend.
  Maar kan iemand mij vertellen of de situatie sinds de negatieve berichten van vorig jaar zomer een stuk verbeterd is?

  Alvast hartelijk dank voor jullie reacties.

  Monique

 25. Nesselande is het raarste grootstedelijke vehicle met kapotte wielophanging er gratis bij. Het klopt van geen kant. Een meditteraan concept midden in een weiland. Niet gek dat daar modder van komt. Huizen langs een Sicilieboulevard, dat is een leugen. Je noemt je huis daar Huis ter Duin? Schaamteloos. Dure mensen, neo-kolonialisme in de polder. Hoge spanningen, onder hoogspanningsmasten.

 26. Nesselande strand is zomers een grote verzameling van mensen/gajes uit zeven
  kamp die er een grote puinhoop van maken en de sfeer verzieken met name door
  motoren en scooters keiharde muziek en wel degelijk alcohol gebruik.
  De politie doet weinig en de deelgemeente vindt het wel best.
  Wij hebben serieus overwogen om in nesselande te gaan wonen maar gelukkig
  hebben we daar vanaf gezien want als je ziet wat daar zomers rondloopt wordt
  je daar echt niet vrolijk van.
  Makelaars en onroerend maatschappijen die hun huizen en appartementen niet
  verkocht en verhuurd krijgen worden benadeeld door de overlast en het geplengde evenementen terrein en niet te vergeten wat er zomers uit zevenkamp
  aan tuig op de boulevard en strand komt
  De deelgemeente doet niets en vindt het wel best.
  Natuurlijk heb je net zoals in Scheveningen en Hoek van Holland wat overlast maar in nesselande is het vergeleken met bovengenoemde plaatsen vele malen
  erger.
  boulevard en een deelgemeente die geen maatregelen neemt.

Reacties zijn gesloten.

Populair