HomeActiviteiten Nieuws NesselandePolitie-controles huurscooter-rijders: 'Steeds meer rijders zonder rijbewijs!' #boete #account

Politie-controles huurscooter-rijders: ‘Steeds meer rijders zonder rijbewijs!’ #boete #account

Op het strand van Nesselande waren er zomer 2020 nog diverse contolers aangaande scooterrijders. Lente 2021 waren er nog controles op het Maltaplein Nesselande die een omvangrijk aantal boetes opleverde voor het fietsen en brommeren op een voetpad. Nesselande.info wist al eerder te melden dat het aanbod huurscooters in 2021 flink wordt uitgebreid. Wat ook wordt uitgebreid in Prins-Alexander zijn de controles. De zomer van 2021 zou in Nesselande weleens een druk scooterende zomer kunnen worden aan de boulevard. Gelukkig veel parkeerplekken aan het strand, zie afbeelding boven.
Op een woensdagavond in mei is er nog door de wijkagenten Lage Land en Prinsenland in de wijken een grote controle actie gehouden op zogenoemde overlastlocaties.
Er zijn veel scooters gecontroleerd bij een statische controle waar veel overtredingen zijn waargenomen net als een groot aantal bekeuringen.
Er waren 17 scooters die te hard gingen en naast een bekeuring ook een WOK melding kregen, wat inhoudt dat zij pas na herkeuring door de RDW weer de weg op mogen. Opvallend waren de 16 bestuurders reden zonder geldig rijbewijs te bezitten, daarbij is een scooter inbeslaggenomen. Vier personen zijn aangehouden, 2x voor de Wet ID, 1x voor rijden onder invloed van drugs en 1x voor nog gesignaleerd als verdachte voor een mishandeling.
De politie Rotterdam waarschuwt mei 2021 alle scooterende Rotterdammers dat een boete voor het rijden op een (huur)scooter zonder rijbewijs al snel oploopt tot 500 euro. Ook wordt het account van de huurscooter-beheerder geblokkeerd. 
Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden