HomeActiviteiten Nieuws NesselandePopulaire actie 'Kunst voor het Raam' in Prins Alexander

Populaire actie ‘Kunst voor het Raam’ in Prins Alexander

De interesse voor de actie “Kunst voor het Raam” is hoger dan verwacht. Organisator Kunstkring Prins Alexander paste daarom de werkwijze aan.

Niet meer één kunstwerk langere tijd voor het raam

Elke deelnemende kunstenaar zet om de paar dagen een nieuw kunstwerk neer. Sommige kunstenaars zetten meerdere werken voor het raam. Hierdoor wordt de actie nog levendiger en dynamischer. Voorzitter Peter Buisman: “natuurlijk weten wij niet hoeveel mensen er langs lopen of rijden en een wat langere blik werpen op de kunstwerken. Wat we wel weten is dat kunstenaars respons krijgen en er naar ons mailadres vragen komen over de kunstenaars en de kunstwerken.” Reden genoeg om de actie nu al op twaalf locaties in Gebied Prins Alexander iets extra´s mee te geven. Op de locatie Einstein staan werken van in totaal zeven kunstenaars voor het raam. Er doen dus nu negentien kunstenaars mee. Op een fietstochtje door Prins Alexander zijn er ruim dertig kunstwerken te zien.

De actie

De actie duurt vooralsnog tot 1 september 2020. Alle wijzigingen en wisselingen zijn steeds actueel te volgen op Facebook:  https://www.facebook.com/KunstkringAlexander  en op de website van de Kunstkring: www.kunstkringalexander.nl .
Ondertussen gaan de vaste expositie-locaties van de Kunstkring, zoals De Romeynshof, Huizen van de Wijk in Ommoord en Lage Land, Gezondheidscentrum Ommoord etc. ook na Corona weer langzaamaan open voor publiek om daar nog meer kunst te zien. Ook buiten het gebied van de Kunstkring Prins Alexander hangt kunst voor het raam. KPA-lid Lida Houkes exposeert met een serie zwart-wit foto’s van bijzondere Stadsgezichten voor de ramen van Hotel The Slaak, Slaak 34, Rotterdam.
Fotocollage van op dit moment getoonde kunstwerken
Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular