HomeActiviteiten Nieuws NesselandePrijzen koopwoningen dalen minder

Prijzen koopwoningen dalen minder

Wie in Nesselande zijn huis net voor de recessie te koop heeft gezet, heeft het lastig. Gelukkig is er weer hoop. De prijzen van verkochte bestaande koopwoningen waren in april gemiddeld 2,2 procent lager op jaarbasis. De prijsdaling is kleiner dan in maart, toen koopwoningen nog 3,5 procent goedkoper waren dan een jaar eerder. 

 Dat blijkt uit de prijsindex bestaande koopwoningen van het CBS en het Kadaster die donderdag is bekendgemaakt.

”Na een periode van dalingen van circa 5 procent, zijn de prijsdalingen in de afgelopen drie maanden steeds kleiner geworden”, aldus het CBS.

 

Alle typen koopwoningen daalden in waarde. De prijsdaling van appartementen was met 0,6 procent het kleinst. De duurdere typen woningen zoals twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen, daalden met respectievelijk 4,5 en 2,9 procent het meest in prijs.

Zeeland

 

Friesland was met een plus van 0,6 procent de enige provincie waar de prijzen stegen. In de overige provincies daalden de prijzen. De prijsdaling was met 4,2 procent het grootst in Zeeland.

Ten opzichte van maart 2010 stegen de verkoopprijzen van bestaande koopwoningen met 0,8 procent. Ruim elfduizend bestaande woningen wisselden in april van eigenaar, 10 procent meer dan in april vorig jaar.

Vertrouwen

 

Economen van ING twijfelen aan de houdbaarheid van het herstel wegens een gebrek aan vertrouwen. De bank wijst erop dat de cijfers van het Kadaster worden geregistreerd op het moment dat de hypotheek wordt ingeschreven, zo’n twee maanden voor de koopbeslissing.

”In de afgelopen maanden is de consument echter weer terughoudender geworden met het kopen van een huis. Dit lijkt te komen door het oplaaien van de discussie over een beperking van de hypotheekrenteaftrek”, aldus ING.

Bron: nu.nl

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular