HomeNesselande INFO nieuwsPrins Alexander: vijf nieuwe steunpunten Zorgzaam010, waaronder Huis van...

Prins Alexander: vijf nieuwe steunpunten Zorgzaam010, waaronder Huis van Wijk Nesselande

In Prins Alexander Rotterdam komen vijf nieuwe steunpunten Zorgzaam010. Hier kunt u terecht met vragen over vrijwilligerswerk en platform Zorgzaam010.

Op het platform Zorgzaam010 kunnen mensen vrijwilligersklussen vinden of zelf hulp zoeken. Denk aan een boodschap voor de buurman met gebroken been, het uitlaten van iemands hond of vrijwillig een handje helpen in de keuken van een organisatie.

Komt u er niet uit om via het platform hulp te vinden of aan te bieden? Bij de steunpunten helpen vrijwilligers u verder. Bijvoorbeeld als u een reactie wil plaatsen op een vacature of als u een aanbod erop wil zetten.

De steunpunten zitten bij Huis van de Wijk Het Lage Land, Huis van de Wijk Ommoord, Huis van de wijk Oriënt in Oosterflank, Huis van de wijk Zevenkamp en Huis van de Wijk Kristal in Nesselande.

‘We zijn blij om vijf nieuwe steunpunten te openen in Prins Alexander. We willen dat het platform voor iedereen in Rotterdam te gebruiken is, of je nu hulp nodig hebt of graag anderen wilt helpen als vrijwilliger’, zegt projectmanager Ellis de Graaf van Zorgzaam010.

Digitale vragen

‘We hebben de steunpunten gekoppeld aan de bestaande digi-cafés in de huizen van de wijk’, vertelt Ieke Wichers, buurtwerker van gro-up, de organisatie die voor de steunpunten samenwerkt met Zorgzaam010.
‘Zo kunnen mensen die het steunpunt bezoeken en moeite hebben met de online wereld ook makkelijk hun andere digitale vragen bij ons neerleggen.’
Ellis van Zorgzaam010 vult aan: ‘We geloven in de kracht van digitaal waar het kan en persoonlijk waar het moet. De steunpunten zijn hier een mooie toevoeging op.’

Kijk hier voor de openingstijden van de steunpunten.

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden