Bij het begin van de tweede trainingsweek (mei 2020) is verslaggeefster Beau Heimensen van Radio 1 bij de trainingen tot en met 12 jaar op bezoek geweest bij de beachvolleybalsters in Nesselande die in aangepaste vorm op het strand van de Kosboulevard trainen.

Interview

Een leuke impressie van hoe de club het organiseren en het plezier dat het geeft combineert. In gesprek met trainers Kirsten, Eline en Richard, ouders en een aantal van onze jongste beachvolleybalsters! Luister hier het hele item: https://beachclubrotterdam.nl/nieuws/2020/05/08/radio-1-op-nessebeach/?fbclid=IwAR1ej0hlmlkciHrHQ6B5juCXZrfF56ErB2SuCoIgfozUHIcGbTsK3gNHdDk

Hoe beleef je het als je ouders helaas niet langs de lijn mogen kijken als jij sport?

 

Doelen (via website beachclubrotterdam.nl mei-juni 2020) 

Deze informatie betreft alle activiteiten die op onze locatie Nessebeach worden georganiseerd. Inmiddels is dat voor groepen t/m 12 jaar, 13-18 jaar en 19+. Beachvolleybal, beachtennis en andere gebruikers. Voor iedereen geldt, de doelen van alle afspraken zijn:

  1. De gezondheidsrisico’s beperken
  2. Zorgen dat we toestemming houden om te mogen sporten
  3. Plezier, beweging, sociaal contact en onze eigen sport weer mogelijk maken!

Afspraken

Er zijn een aantal afspraken die we maken om goed om te gaan met hygiëne en afstand. Richting deelnemers volgen specifieke instructies nadat je je hebt ingeschreven voor een bepaalde groep. Hier de belangrijkste zaken op een rij:

  • Ouders blijven buiten het hek (en vormen daar geen groep, houden afstand, suggestie: rondje Zevenhuizerplas ?)
  • Je gaat direct naar je veld en daar plaats je je spullen (denk aan een vuilniszak voor bij slecht weer). Iedereen van dat “tijdsslot” aan dezelfde kant. Een volgende groep verzamelt zich aan de andere kant.
  • Handen wassen doe je na het plaatsen van je spullen en na de training voordat je de velden verlaat
  • Concreet betekent het voor het spel bij de leeftijden 13 t/m 18 en 19+ twee dingen: 1) Niet blokkeren, 2) Zorgen dat je zo goed communiceert dat je anderhalve meter van je teamgenoot vandaan blijft, anders moet de bal vallen. Betreft “Niet blokkeren” hebben trainers/coördinatoren suggesties hoe hier (bijvoorbeeld als aanvallers “te sterk” zijn voor de verdedigers) mee om te gaan. Deze regel wordt per 1 juni opnieuw bekeken.

Er is altijd een coördinator van BCR aanwezig speciaal om dit in goede banen te leiden en de afspraken te handhaven. Wij vinden het belangrijk dat alle afspraken nagekomen worden. Net als in de supermarkt kan dat niet 100% waterdicht zijn, maar door het slim te organiseren, goede instructies te geven en scherp te handhaven nemen we onze verantwoordelijkheid zo goed mogelijk. Uiteraard kunnen we afspraken aanpassen als we merken dat dit nodig is.

 Disclaimer Nesselande.info/Rotterdam-Nesselande.nl
  • Bij gebruik van ons contactformulier worden geen gegevens bewaard; wij ontvangen een mail via het formulier en gebruiken deze mail alleen voor de eventuele beantwoording. 
  • Niets op dit blog mag zonder toestemming worden gekopieerd of gebruikt. Wilt u tekst, foto’s of video gebruiken? Vraag het via een e-mail en we kunnen zien wat mogelijk is.
  • De informatie van de artikelen zijn nagetrokken op het moment van schrijven en wij lopen  geregeld artikelen na om ze op juistheid te controleren. Toch kan het voorkomen dat de informatie verouderd is; stel ons via een email op de hoogte van de onjuiste info en/of verzoek tot aanpassing. Mailadres: redactie@nesselande.info.  
Vorig artikelVIDEO: Clip zanger Perry Zuidam opgenomen op strand Nesselande
Volgend artikelWat doet de Scouting Dorus Rijkers Nesselande?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.