Nieuws Rotterdam-Nesselande en strand Zevenhuizerplas

Rob Freijssen, initiatiefnemer van OPEN Rotterdam, stopt; zender gaat door met nieuwe redactie

Rob Freijssen, initiatiefnemer van OPEN Rotterdam, vertrekt als hoofdredacteur bij de lokale omroep per september 2018. Freijssen heeft er niet alleen voor gezorgd dat Rotterdam vanaf 2013 een actieve, betrokken en eigentijdse omroep heeft gevonden in OPEN Rotterdam, maar ook dat OPEN Rotterdam voorloopt in de ontwikkelingen in het publieke medialand en uiteindelijk in 2017 werd uitgeroepen tot Lokale Omroep van het Jaar. Hij benadrukt dat alle resultaten met het gehele team, redactie en anderen zijn behaald. “Ben echt trots op het sterke collectief van talentvolle mediamakers .” Freijssen  ziet dit als bewijs dat OPEN Rotterdam stevig staat en in de tweede concessieperiode onder frisse nieuwe leiding kan doorontwikkelen.

Talent

Als talentontwikkelings- en opleidingsorganisatie heeft OPEN Rotterdam een sterke kandidaat uit de eigen gelederen. Freijssen gaat verder als interim manager / projectleider  bij mediabedrijven, geeft  trainingen in ‘Filmen met de Smartphone’ en  crisiscommunicatie en doceert in Journalistiek en media op het HBO.

Ap van der Pijl, voorzitter PBO:

In de eerste concessieperiode van OPEN Rotterdam was er veel behoefte aan ervaring. Rob heeft met zijn brede media-ervaring een stevig fundament gelegd en tegelijk ook de nodige innovaties ingebracht, waarop we nu verder kunnen bouwen. En als dat met een interne kandidaat kan, dan past dat helemaal in onze filosofie om jong talent te laten door ontwikkelen. Daar hebben wij als PBO alle vertrouwen in.

Marianne van den Anker, voorzitter bestuur:

Dankzij Rob zijn vakkennis, strategisch inzicht en lef om daadwerkelijk te kiezen voor een moderne hyperlokale innovatieve omroep heeft OPEN Rotterdam de Award ‘Beste lokale omroep van Nederland’ in de wacht gesleept. Vanaf het prille begin van de oprichting van OPEN Rotterdam tot nu was en is Rob Freijssen óns boegbeeld. Wij zijn hem zeer dankbaar voor zijn tomeloze inzet en de resultaten die hij heeft weten te boeken.


Dit artikel heeft 456 views

Over Redactie 2420 Artikelen
www.nesselande.info redactie/ Alle rechten voorbehouden


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.