HomeActiviteiten Nieuws NesselandeRotonde Brandingdijk - Zuidelijke dwarsweg 5-9 oktober 2015...

Rotonde Brandingdijk – Zuidelijke dwarsweg 5-9 oktober 2015 dicht door aanleg stoplichten

zuidelijkee150150

5-9 oktober 2015 beginnen de eerste werkzaamheden aan de rotonde Zuidplasweg-Zuidelijke dwarsweg. Enerzijds zijn het werkzaamheden om de verstopte rotonde om te toveren tot een situatie met stoplichten.

Het betreft het gedeelte na de rotonde zelf (en betreft het rechtdoor gaan op de rotonde Eerste tochtweg – Zuidplasweg) gezien vanuit de richting Rotterdam-Nesselande. De befaamde turborotonde wist geen filedruk weg te nemen (bron: link).

De verbeterde situatie moet zorgen voor een betere doorstroom op de rotonde die – vooral Nesselande uit – voor 35-45 minuten vertraging zorgt in de spitstijden. Zomer 2016 zou het project zijn opgeleverd.

Bron: N219/Zuidplas.nl zegt:

De provincie Zuid-Holland start in september 2015 met voorbereidende werkzaamheden aan de N219. Het betreft het weggedeelte langs de Zuidelijke Dwarsweg richting Nesselande en de parallelweg aan de oostkant langs de N219.

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan uit:

  • Bij het fietspad richting Nesselande wordt de sloot tussen de N219 en de Onderweg gedempt. De werkzaamheden vinden plaats tussen 21.00 en 06.00 uur. Verkeersregelaars leiden de fietsers langs de werkzaamheden.
  • Aan de parallelweg aan de oostzijde langs de N219 wordt het asfalt verwijderd. Deze werkzaamheden vinden overdag plaats.
  • Aansluitend worden diverse kabels en leidingen verlegd. Deze werkzaamheden duren naar verwachting tot eind 2015.

Kruispunt met verkeerslichten

De werkzaamheden worden uitgevoerd als voorbereiding op de reconstructie van de rotonde bij de Zuidelijke Dwarsweg in de gemeente Zuidplas. Op de huidige enkelstrookrotonde bij de Zuidelijke Dwarsweg is er sprake van dagelijkse files en vertragingen. Ook gebruikt een deel van het autoverkeer andere routes die daarvoor niet geschikt zijn. Om overlast en gevaarlijke situaties te voorkomen, vervangt de provincie de rotonde voor een kruispunt met verkeerslichten. Deze werkzaamheden starten naar verwachting begin 2016 en duren tot de zomer 2016.

Overlast

Hoewel de provincie er alles aan doet om de overlast tot een minimum te beperken, is hinder niet te voorkomen.

Meer informatie

Volg de provincie op Twitter (@verkeerzh). Lees meer op de webpagina N219.

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden