Gloves Dirty Streets - Free photo on Pixabay

 

Rotterdam voldoet in de hele stad aan de Europese stikstofnorm. Dat blijkt uit de 12e Monitoringsrapportage Nationaal Samenweringsprogramma Luchtkwaliteit (NSL) van het RIVM. De prognoses laten zien dat de daling van zowel stikstofdioxide (NO2) als fijnstof (PM10 en PM2.5) ook de komende jaren verder doorzet.

 

In 2017 had Rotterdam nog 15 straten waar de Europese stikstofnorm werd overschreden. Onder die ‘vieze straten’ bevonden zich de Schieweg, de Statenweg, de Pleinweg en de ‘s-Gravendijkwal. Door maatregen als de aanleg van walstroom voor zeeschepen, de inzet van elektrische bussen en het verminderen van het autoverkeer wordt de lucht in Rotterdam schoner en voldoen nu alle Rotterdamse straten aan de Europese norm.

Wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid) is verheugd over dat resultaat. “Vieze lucht heeft grote gevolgen voor de gezondheid van mensen. We hebben de vieste straten nu aangepakt, maar we houden niet op nu we de normen hebben gehaald. We blijven werken aan het schoner maken van de lucht en daarmee aan het gezonder maken van de stad”.

In 2018 begon Rotterdam met het uitvoeren van maatregelen uit de Koersnota Luchtkwaliteit. Naast algemene maatregelen om de luchtkwaliteit te verbeteren, zoals het stimuleren van het gebruik van de fiets en elektrische auto’s bevatte de Koersnota ook specifieke maatregelen voor de ‘vieze straten’. De combinatie van die maatregelen heeft gezorgd voor het voldoen aan de Europese stikstofnorm en het verbeteren van de luchtkwaliteit in de hele stad. Ook de impact van de coronacrisis is van positieve invloed geweest op de verbeterde luchtkwaliteit. Het stadsbestuur heeft als ambitie om uiterlijk in 2025 in de hele stad te voldoen aan de advieswaarden voor luchtkwaliteit van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO).Disclaimer Nesselande.info/Rotterdam-Nesselande.nl
  • Bij gebruik van ons contactformulier worden geen gegevens bewaard; wij ontvangen een mail via het formulier en gebruiken deze mail alleen voor de eventuele beantwoording. 
  • Niets op dit blog mag zonder toestemming worden gekopieerd of gebruikt. Wilt u tekst, foto’s of video gebruiken? Vraag het via een e-mail en we kunnen zien wat mogelijk is.
  • De informatie van de artikelen zijn nagetrokken op het moment van schrijven en wij lopen  geregeld artikelen na om ze op juistheid te controleren. Toch kan het voorkomen dat de informatie verouderd is; stel ons via een email op de hoogte van de onjuiste info en/of verzoek tot aanpassing. Mailadres: redactie@nesselande.info.  
Vorig artikel[FOTO-serie] Zonsopgang en zonsondergang strand-boulevard Nesselande, december 2021
Volgend artikelGeen overeenkomst verhuizing; gemeente @Zuidplas zegt huurcontract VV Groeneweg op

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.