Deze zomer is er op kinderboerderij De Wilgenhof van Stichting Natuurstad Rotterdam hard gewerkt aan een nieuwe, natuurlijke speeltuin. Op donderdag 9 september jl. is deze officieel en feestelijk geopend met een ludieke slinger aan de waterpomp door de directeur van Natuurstad, Louise Bergenhenegouwen, en Els Kuijper, voorzitter van de Stichting Fonds C. de Boer. Natuurstad nodigt iedereen van harte uit om binnenkort eens een kijkje te komen nemen in deze unieke speeltuin.

 

Over natuurlijk spelen

Spelen in de natuur is een belangrijk thema, zeker in de stad. De natuurlijke speeltuin is een speelomgeving waarin natuurlijke materialen, groen en blauw, worden gebruikt en waarin ontdekken en beleven centraal staan. Kinderen komen op speelse wijze lijfelijk in contact met de natuur, in alle seizoenen van het jaar. De speeltuin stimuleert creativiteit, fantasie en buitenspelen en levert een bijdrage aan de ontwikkeling, motoriek en een gezond gewicht van kinderen. Kinderen van alle leeftijden spelen samen en de speeltuin is deels toegankelijk voor kinderen in een rolstoel. De natuurervaringen die Natuurstad de Rotterdamse kinderen middels natuurlessen en in de natuurlijke speeltuin biedt, zijn belangrijk om ook op latere leeftijd een band met de natuur te voelen.

 

Dankzij financiering van €63.000 door Stichting Fonds C. de Boer kon de natuurlijke speeltuin op De Wilgenhof gerealiseerd worden. Deze natuurlijke speeltuin is een eerste stap voor het ontwikkelen van natuurlijke speelomgevingen op alle kinderboerderijen en tuinen van Natuurstad.

 

Over Natuurstad

Stichting Natuurstad Rotterdam stimuleert duurzaam denken en handelen door middel van recreatie, educatie en participatie. Op 8 bijzondere kinderboerderijen en 14 inspirerende (school)tuinen ontdekken en leren bezoekers, jong en oud, alles over de natuur en duurzaamheid. Op 25 hectare groen, verspreid over de hele stad, bereiken 100 medewerkers en 100 vrijwilligers jaarlijks bijna 1.000.000 bezoekers, waaronder 50.000 leerlingen op Rotterdamse scholen.

Vorig artikelKerk in Nesselande 15 september 2021 ‘Onderweg met verlies’
Volgend artikelEten bij De Heerlijkheid bewonersinitiatief van de (Kerk in) Nesselande

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.