Op Nesselande.info hebben wij reeds de befaamde lockdown-wandeling rondom een markt deel van de plas. Maar er is meer, en ook een verklaring voor het groot aantal wandelaars dat Nesselande – vooral op de zondag – weet te vinden.

Het strand en Project 7 worden reeds aangeprezen in de Tripadvisor. Daarbij mag Nesselande zich al jaren rekenen tot de top 10 van Vinex-wandelingen in Nederland. Een Vinex-wandeling?

Met de Vinex-wandelingen rekenen stedenbouwkundige Paul Kurstjens en omgevingshistoricus Kees Volkers meedogenloos af met de vooroordelen over de plekken waar niemand ooit dood gevonden zou willen worden. Ontdek in 10 wandelingen dat de Vinex-wijken leuk, levendig en verrassend zijn.

 

Zo meldt ook de www.wandelzoekpagina.nl over de natuurrijke wijk Nesselande:

Een wandeling met een nostalgisch verlangen naar de natuur, de zon en het strand, op weg naar Nesselande, aan de noordkant van Rotterdam en ver van zee. We beginnen bij de metrohalte Nieuw Verlaat in de wijk Zevenkamp. De wijk is in de jaren 1980 gebouwd nadat de polder werd opgehoogd met grond waaraan we de Zevenhuizerplas te danken hebben. Op dezelfde wijze is later Nesselande opgehoogd, waardoor de plas in omvang verdubbelde. Daarom heeft de Zevenhuizerplas een centrale plek in de wandeling gekregen. We lopen van het ‘oude’ naar het ‘nieuwe’ strand, naar de variëteit van de Vinex-wijk, waar we eindigen op de strandboulevard. Terug naar huis vanaf metrohalte Nesselande.

 

 Disclaimer Nesselande.info/Rotterdam-Nesselande.nl
  • Bij gebruik van ons contactformulier worden geen gegevens bewaard; wij ontvangen een mail via het formulier en gebruiken deze mail alleen voor de eventuele beantwoording. 
  • Niets op dit blog mag zonder toestemming worden gekopieerd of gebruikt. Wilt u tekst, foto’s of video gebruiken? Vraag het via een e-mail en we kunnen zien wat mogelijk is.
  • De informatie van de artikelen zijn nagetrokken op het moment van schrijven en wij lopen  geregeld artikelen na om ze op juistheid te controleren. Toch kan het voorkomen dat de informatie verouderd is; stel ons via een email op de hoogte van de onjuiste info en/of verzoek tot aanpassing. Mailadres: redactie@nesselande.info.  
Vorig artikelWie heeft begin maart 2021 in Nesselande deze knuffel gevonden?
Volgend artikelIn Nesselande liggen Happy Stones verspreid (met speciale boodschap)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.