HomeGemeente #raad010Overlast: 'Rotterdam The Hague Airport toch geen natuurvergunning nodig'

Overlast: ‘Rotterdam The Hague Airport toch geen natuurvergunning nodig’

 

Rotterdam Airport
Rotterdam Airport

Rotterdam The Hague Airport heeft ondanks een langdurig proces toch geen natuurvergunning nodig, zo heeft demissionair minister Christianne van der Wal besloten. Alfred Blokhuizen, voorzitter van de Vereniging Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast Rotterdam Airport, uit scherpe kritiek op dit besluit: “Het is zeer negatief dat onze overheid, die zou moeten opkomen voor de burgers en onze gezondheid en welzijn, handelt in het voordeel van een verlieslijdend bedrijf.”

De beslissing is merkwaardig: “Het is heel vreemd, want we hebben recent nog gelijk gekregen van de rechter in Arnhem over de natuurvergunning. Nu blijkt die opeens niet meer nodig te zijn. Dat is gewoon raar.”

In april kocht het vliegveld nog stikstofrechten van twee boerderijen om hun kans op een vergunning te vergroten. “De luchthaven heeft miljoenen uitgegeven om boerderijen uit te kopen. Zou dat nu allemaal voor niets zijn geweest?”

De Vereniging Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast Rotterdam Airport blijft zich inzetten. “Zodra we het ondertekende besluit ontvangen, gaan we in beroep. Onze advocaten zijn vandaag al samengekomen,” zegt Alfred. “Voorlopig kan het vliegveld doorgaan zoals ze al deden, wat overlast in de omgeving betekent, ademhalingsaandoeningen bij kinderen en leerachterstanden door slaapverstoring.”

 

Via: OPEN Rotterdam juni 2024

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair