HomeNesselande nieuwsPer 8 maart 2022: Documentaireserie Rotterdamse gemeenteraad #Coolsingel40 #lokalepolitiek...

Per 8 maart 2022: Documentaireserie Rotterdamse gemeenteraad #Coolsingel40 #lokalepolitiek #gr22 #lv22

Hamer

 

De Rotterdamse gemeenteraad wil multichannel de inwoners van – en geïnteresseerden in – de stad Rotterdam beter informeren over de lokale politiek. De gemeenteraad communiceert momenteel via social media, de website, in de Stadskrant en via activiteiten in de stad – bijvoorbeeld publieksvoorlichting op scholen – maar voegt nu een nieuw middel toe.

 

In en rondom Nesselande wonen een aantal politieke figuren die betrokken zijn bij de lokale verkiezingen van 2022.

Met Coolsingel 40, een documentaireserie op lokale zender TV Rijnmond, wil de gemeenteraad een realistisch beeld laten zien en een uniek kijkje achter de schermen bieden van de gemeenteraad. Rotterdam is hiermee de eerste stad in Nederland die een dergelijk middel inzet als onderdeel van publieksvoorlichting.

 

 

Voor wie zetten de gemeenteraadsleden zich in en waar maken ze zich hard voor? Coolsingel 40 laat een beeld zien van de wereld achter de beroemde gevel in Rotterdam, maar uiteraard wordt er ook ingezoomd op de stad en de relatie met de inwoners van Rotterdam. Want wat gebeurt er bijvoorbeeld met ideeën die burgers hebben? Welke instrumenten hebben zij eigenlijk om invloed uit te oefenen? Geen enkele andere gemeenteraad in Nederland laat zoveel van zichzelf zien. Daarnaast kan de kijker meevoelen hoe het is om te werken op het mooiste stadhuis van Nederland. Hoe hard er gewerkt wordt. Hoe ingewikkeld het werk is. Hoe groot de dillema’s soms zijn. En wat voor functies er nog meer bekleed worden, anders dan die van gemeenteraadsleden en de burgemeester.

De documentaireserie is niet bedoeld als zendtijd voor politieke partijen; de kern is bekendheid geven aan het werk van de gemeenteraad en de rol van de gemeenteraad in en voor de stad.

Op dinsdag 8 maart wordt de eerste aflevering uitgezonden om 17:30 uur op TV Rijnmond. Presentator Sander de Kramer neemt de kijker in acht afleveringen mee in de wereld van de Rotterdamse politiek. Coolsingel 40 betreft een productie en samenwerking van Werf film, Rijnmond en griffie Rotterdam.

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden