HomeActiviteiten Nieuws NesselandeStemmen voor schone sloten en plas; 15 maart 2023!...

Stemmen voor schone sloten en plas; 15 maart 2023! #waterschap

De plas in de #Nesselente
De plas in de #Nesselente

Vanaf deze week vallen de stempassen op de mat. Op woensdag 15 maart gaan we 2x stemmen. Dit keer voor de #ProvincialeStaten en #Waterschappen. Voor de Provinciale Staten stemt iedereen in Rotterdam voor Zuid-Holland. Maar met de waterschappen ligt dat iets ingewikkelder.

Nederland telt in totaal 12 provincies. Elke 4 jaar kunt u stemmen op een kandidaat van een politieke partij die u de komende 4 jaar vertegenwoordigt in de Provinciale Staten.

De gekozen leden van de Provinciale Staten zijn de volksvertegenwoordigers. Zij vormen het parlement van de provincie. Het aantal zetels in Provinciale Staten hangt af van het aantal inwoners van de provincie. De provincies met het minste aantal inwoners hebben 39 zetels in de Staten. Die met het meeste aantal inwoners 55.

 

Taken Provinciale Staten

De leden van Provinciale Staten (statenleden) hebben een aantal belangrijke taken.

  1. De Provinciale Staten zijn de volksvertegenwoordigers van de provincie. Zij bepalen het beleid van de provincie op de belangrijkste punten en controleren de Gedeputeerde Staten
  2. Ze kiezen de Gedeputeerde Staten. Dat is het dagelijks bestuur van de provincie.
  3. Ze beslissen mee over bijvoorbeeld de aanleg van woonwijken, bedrijventerreinen, natuurgebieden en doorgaande wegen en verlenen milieuvergunningen voor bedrijven.
  4. Ze kiezen de leden van de Eerste Kamer.

 

Woon je in #PrinsAlexander? Dan stem je voor het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Wil je het graag nog even dubbel checken? Doe de postcode-check op  www.stembureausinrotterdam.nl

𝗠𝗮𝗮𝗿, 𝘄𝗮𝘁 𝗱𝗼𝗲𝗻 𝗱𝗶𝗲 𝘄𝗮𝘁𝗲𝗿𝘀𝗰𝗵𝗮𝗽𝗽𝗲𝗻 𝗼𝗼𝗸 𝗮𝗹𝘄𝗲𝗲𝗿 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗷𝗼𝘂? ✅

Stel jezelf eens de volgende vraag: Vind ik het belangrijk dat de sloten en plassen in mijn gebied super schoon moeten zijn voor mens, plant en dier? Of moet ik accepteren dat vervuiling er tegenwoordig bij hoort?

Stem jij ook? Het is belangrijk, want het gaat over jouw wijk! Ga naar 👉 www.rotterdam.nl/verkiezingen voor meer info.

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden