Op donderdag 17 juni 2021 werd er naar aanleiding van vele overlast meldingen van omwonende een grote verkeersactie gehouden. Wij hebben u in de middag direct over ge-informeerd.

We zien tijdens de zonnige dagen steeds meer snelheidscontroles, fuiken en politie die rijdend door de wijk overtreders staande houdt. Zo ook was er een grote controle strand Nesselande-boulevard bij het ‘ scooterpunt ‘ onder de blauwe vlag.

Hierbij zijn bijna 100 scooters gecontroleerd en enkele auto’s die onnodig geluid veroorzaakte. Daarbij zijn er totaal 45 bekeuringen geschreven. 15x voor snelheidsovertreding, 9x rijden zonder rijbewijs en rijden met een wok, wachten op keuring door de rdw naar aanleiding van een eerdere snelheidsovertreding.
Ook zijn er 3 aanhoudingen geweest voor rijden onder invloed, niet tonen identiteitsbewijs en rijden met een ingevorderd rijbewijs.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Een elektrische step is inbeslaggenomen, een scooter voor rijden zonder rijbewijs en aantreffen van een groot mes bij een 14 jarige.
Een geslaagde actie wat tot vele positieve reacties zorgde van wijkbewoners, met een hele positieve bewoner die aan het einde dozen ijsjes kwam brengen na een lange warme controle actie.
Vorig artikelPolitiecontrole met snelheidstesten boulevard Nesselande
Volgend artikelDe boulevard <> Menorcalaan is nu afgesloten ivm werkzaamheden

2 REACTIES

  1. Goede actie en top van de bewoner die voor de nodige koeling heeft gezorgd. Hopelijk met continue aandacht dat de overlast tot een acceptabel niveau terug te brengen is.

    In het algemeen over de electrische step (ik kan de situatie hierboven verder niet beoordelen) vind ik het erg jammer dat Nederland altijd zo waanzinnig achter de feiten aanloopt qua regelgeving, of uitermate conservatief is. In vele landen in Europa is dit vervoermiddel al jaren onderdeel van het verkeersbeeld (word oa. veel gebruikt door forensen in grote steden), iets wat ook zeker moet kunnen. Jammer dat dit nog altijd niet het geval is hier en dat het altijd maar jaren van onderzoek nodig is om een beslissing te nemen, terwijl het zo eenvoudig is om van de praktijk te leren op andere plekken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.