HomeActiviteiten Nieuws NesselandeShareaty Zevenkamp is een inzamelingsactie begonnen; Fund a Fridge

Shareaty Zevenkamp is een inzamelingsactie begonnen; Fund a Fridge

De stichting Shareaty krijgt voedseloverschotten van winkels en producenten. Deze overschotten zijn echt over, ze worden anders weggegooid. Maar ze zijn nog gewoon goed. Tegelijkertijd is er steeds meer armoede.

 

Shareaty verdeelt de voedseloverschotten onder sociale organisaties, zoals het Leger des Heils. Die koken er warme maaltijden van voor thuislozen en andere mensen die in armoede leven of zij delen voedselpakketten uit. Shareaty is een inzamelingsactie begonnen, Fund a Fridge, waarin zij geld inzamelen voor zeven van deze sociale organisaties in Rotterdam, die dringend een nieuwe koel- of vrieskast nodig hebben, maar daar geen geld voor hebben.

Het mes van een nieuwe koelkast of vrieskist voor deze organisaties snijdt aan twee kanten: Shareaty kan meer vers voedsel leveren (het blijft langer goed) en een nieuwe, zuinige kast betekent minder energiekosten.

Dit is ook nog eens beter voor het milieu. Een heel verhaal, maar om kort te gaan: mag ik jullie vragen om een bijdrage te doneren? Ik weet het, heel veel mensen hebben het moeilijk. Natuurlijk is deze oproep alleen bedoeld voor iedereen die iets kan missen. Voor meer informatie of doneren: https://www.geef.nl/nl/actie/fund-a-fridge/donateurs

Redactie
Redactiehttp://www.nesselande.info
www.nesselande.info redactie/ Alle rechten voorbehouden