Fietsen Nesselande
Fietsen Nesselande

Fietswrakken en aanhangwagens in een straat geven vaak een verloederde aanblik. Vandaar dat Stadstoezicht strikter op gaat treden.

De gemeentelijke dienst kan dit doen omdat volgens de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) het verboden is om wrakken van fietsen en brommers op straat te laten slingeren. Aanhangwagens mogen niet langer dan drie aaneengesloten dagen de weg blijven staan.

Bij hun rondes door de stad stuiten stadstoezichthouders bij grote regelmaat op fietswrakken (naar schatting 3000 per jaar). Zij plakken er een sticker op met daarop de datum. De eigenaar heeft dan een week de tijd om de fiets of de brommer weg te halen. Gebeurt dit niet, dan voert Roteb het wrak af.

Aanhangers Eigenaren van aanhangwagens, die langer dan drie achtereenvolgende dagen aan de weg staan, riskeren een boete van 100 euro per dag dat de aanhanger ongeoorloofd op straat staat. Is de eigenaar onbekend, omdat de aanhanger geen kenteken heeft, dan plakt de stadstoezichthouder er een sticker op. Na een week verwijdert Roteb de aanhanger. Alle wagens worden tijdelijk opgeslagen. De eigenaar kan de aanhangwagen, na 200 euro te hebben betaald, weer meenemen. ’We doen dit niet om mensen te pesten’, aldus Roel van Dale, beleidsmedewerker van Stadstoezicht. ’Als je tijdig je eigendom van de straat haalt, krijgt je geen boete. De maatregelen zijn louter ingegeven om de stad leefbaar te maken en te houden. Aanhangers nemen vaak schaarse parkeerruimte in en zorgen voor een rommelig straatbeeld.’ In een wijk als Crooswijk staan tientallen aanhangwagens. ’Door het opleggen van een boete of het dreigen met verwijdering hopen we dat ze verdwijnen’, aldus Van Dale. Maar ook elders in de stad zal de komende tijd extra aandacht zijn voor her en der gestalde aanhangers.

Rotterdammers die last hebben van in hun straat geparkeerde aanhangers kunnen dit ook melden via het gratis telefoonnummer van de gemeente Rotterdam: 0800 1545.

Wat is een fietswrak? Omdat het niet altijd duidelijk is of het werkelijk om een fietswrak gaat, is het begrip nauwkeurig omschreven. Het moet gaan om een fiets of brommer waaraan (meerdere) onderdelen ontbreken of kapot of krom zijn. De geschatte reparatiekosten moeten meer dan 50 euro bedragen. Bovendien moeten er aanwijzingen zijn dat de fiets of brommer verwaarloosd is, bijvoorbeeld als er een laag vuil of stof op zit.Disclaimer Nesselande.info/Rotterdam-Nesselande.nl
  • Bij gebruik van ons contactformulier worden geen gegevens bewaard; wij ontvangen een mail via het formulier en gebruiken deze mail alleen voor de eventuele beantwoording. 
  • Niets op dit blog mag zonder toestemming worden gekopieerd of gebruikt. Wilt u tekst, foto’s of video gebruiken? Vraag het via een e-mail en we kunnen zien wat mogelijk is.
  • De informatie van de artikelen zijn nagetrokken op het moment van schrijven en wij lopen  geregeld artikelen na om ze op juistheid te controleren. Toch kan het voorkomen dat de informatie verouderd is; stel ons via een email op de hoogte van de onjuiste info en/of verzoek tot aanpassing. Mailadres: redactie@nesselande.info.  
Vorig artikelBig Brothers Big Sisters
Volgend artikelAanpak auto-inbraken Struisenburg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.