Strand @Nesselande @Prinsalexander @Rotterdam tot 15 uur gezinsstrand; daarna lounge- en uitgaansplek

756

Het strand Nesselande kennen wij als actief nieuwsportal – sinds 2003 – als geen ander. Was het strand nog voor de aanleg van het zandstrand een populaire  maar ook verborgen – stop voor wandelaars en sporters uit het huidige Zuidplas, als ook een alternatief voor de drukke Rotte. 

Het strand Nesselande – een benaming die uiteindelijk door de media is gegeven – behelst een stukje Rotterdam (tot aan de belijning).

De rest van Zevenhuizerplas en omgeving is Zuidplas en veel groen staat onder beheer van Staatsbosheer. Ook Nesselanders maken zich op een positieve manier druk over het behoud van groen, zoals de locatie Common Green (zie foto onder).

In de ochtend ouderen, dan jonge gezinnen tot einde schooltijd

Wie de herhalende mediaberichten moet geloven, krijgt een merkwaardig beeld van het strand Nesselande. Er lijken framende, lokale krachten aan de gang die het gebied graag als relgebied bestempelen om eigen politieke frustraties te botvieren.

Een Warm Weer Protocol zorgt bij 23 graden of warmer voor een aanwezigheid van handhaving, politie en meer veiligheidstroepen uit de regio. Ook de brigade is aanwezig.

Wie regelmatig het strand Nesselande bezoekt, weet dat het strand diverse gezichten kent. Cynisch genoeg zouden we kunnen zeggen dat de gekleurde berichtgeving in onder andere landelijke media, maar ook lokaal gekleurde Facebook ‘nieuwsgroepen’ veel mensen weghouden. Dat Nesselande campagnemateriaal lijkt voor gekleurde politiek, is betreurenswaardig.

Het dagritme van het strand Nesselande opent ogen

Nesselande strand en niet veel anders dan andere stranden als Katwijk, Noordwijk en een vleugje Scheveningen en Hoek van Holland. Dat het voor een verborgen plas veel bezoekers van (ver) buiten Rotterdam krijgt, is duidelijk.

Toch laat het dagelijks ritme van het strand een ander beeld zien!

 • Het is 8 uur. De supermarkten gaan open, er is nog veel parkeerplek vrij aan de boulevard. De Kosboulevard is gereinigd door de Gemeente Rotterdam en de lokale jeugd loopt en fietst naar de noodlokalen aan de Kosboulevard.
 • Het is 8.30-9 uur; ouderen lopen richting het strand, soms met strandstoel, soms met parasol. Ouderen trekken baantjes in het water, een deel geniet van de zon aan het gras bij de Kosboulevard (foto boven). Soms nog even een tussendoor bij de lokale supermarkt die ook vroeg in de ochtend een oudere klandizie kent aan de kassa.
 • Handhaving parkeert aan de Kosboulevard en doet een ronde over de boulevard richting de brigade.

 

 • De brigade doet per boot een rondje over de plas.
 • Het is 9-12 uur en jonge gezinnen genieten van een bijna leeg en en veilig strand Nesselande waar peuters en kleuters vrij kunnen rondrennen voorzien van schep.
 • In de ochtend pikken de meeuwen op een schoon strand massaal de left-overs van de avond ervoor weg.
 • Midden van de ochtend; groepen van actieve buitensporters aan de Kosboulevard waar binnenkort meer waterpunten aanwezig zullen zijn.
 • Het is einde ochtend; ouderen wandelen terug, soms via de Common Green en de eerste wandelaars doen het strand aan. Soms pootje baden, soms chillen, soms wandelen over het strand met ’thuiswerkende’ collega.
 • Een verdwaasde surfer gaat bij het Noorderstrand het water in. Zijn bus staan aan de boulevard geparkeerd.
 • Het is begin van de middag, de eerste scholieren doen het strand aan in kleine plukjes. Er wordt geluncht aan de Kosboulevard.
 • het is 14 uur; de eerste scholieren komen per fiets, scooters of brommer in groepjes naar het strand. Het zijn kleine groepjes. Ze maken selfies, fietsen, scooteren, pakken een huurscooter op de hoek bij het skatepark, drinken en eten wat.
 • Politie en meer handhaving is aan het strand – veelal in het midden van de boulevard voor Newport – aanwezig.
 • Het is 15 uur en meer scholieren, studenten en jeugd komt richting het strand. De zonnige horecaterrassen stromen vol.  Veel scooters, fietsen, brommers.
 • De ijscomannen duiken op aan de boulevard.
 • Het skatepark loopt vol.
 • Opvallend is de ‘knip’ in het strand; de ‘scooterjeugd en jongeren’ vooral op de hoek bij het skatepark, en het noordelijk deel rechts van het wachthuisje kent legen gebieden en dan een gezinsgedeelte.
 • 16.30 uur een handhaver op de fiets spreekt op de parkeerplek aan de boulevard een groep jongeren aan die met een krat bier richting strand willen lopen.
 • Het is tussen 16-17.30  uur en rondom de rotonde bij de Brandingdijk is het dringen om Nesselande in te rijden met de auto.
 • De bbq’s gaan aan, zijkant Kosboulevard.
 • 17.30 – 19.30 uur De Kosboulevard parkeert zichzelf vol, het is dringen aan de boulevard om een parkeerplek te vinden. De supermarkten zijn populair voor eten en drinken.
 • De Kosboulevard is sporten, maar ook vooral chillen bij de auto, het voetbalveld is continu bezet, rondom de buitensport-locaties veel gezinnen die bbq’en of gezellig hangen. De kinderen sporten in het zicht.
 • 20 uur – 3 uur is het strand en de boulevard vergeven als populaire uitgaan locatie. Vooral de vrijdag- en zaterdagavond zijn populair. Veel bolides passeren de Brandingdijk – Kretalaan – boulevard op zoek naar een parkeerplek.
 • Nu lente-zomer het horecagebied Nesselande wederom vastgelegd dient te worden, lijkt het invullen van de avond een lucratieve bezigheid voor de aanwezige horeca. Het uitgaan wordt hangen, maar wellicht ook veel verveling. Het luxe strand Nesselande is immers geen Scheveningen.
 • Rond 22 uur is de horeca en zijn de supermarkten dicht en gaat het over in het hangen op de boulevard. Vanaf 23 uur stroomt het strand in stappen leeg.

Kan een afbeelding zijn van schemering en lucht

Foto’s: vrijdag 4 juni 2021 8.30 uur – 14 uur strand Nesselande

Vorig artikel15 augustus 2021 een inflatable Titan Run bij Nesselande-Zevenhuizen
Volgend artikelNesselande warmt op voor #EK21 voetbal #oranje #versiering + schema #EURO2020

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.