HomeNesselande INFO nieuwsWarme kick-off BLUE festival ('wintereditie' CuliNESSE Nesselande Rotterdam) 2023

Warme kick-off BLUE festival (‘wintereditie’ CuliNESSE Nesselande Rotterdam) 2023

Het was even afwachten. Letterlijk. Door de coronamaatregelen moest Nesselande wachten op de eerste editie van het BLUE festival. Daarbij was het afwachten of je – voor een bijna gelijke toegangsprijs als voor zomerfestival CuliNESSE Nesselande – ook nu ook een festival-value-for-money zou krijgen.

Ben jij de kou, nattigheid en de korte dagen ook al helemaal zat? Dan is BLUE winterfestival jouw redding! Een lichtpuntje in de donkerste maanden, twee dagen vol warmte en gezelligheid om de winterblues te verdrijven.

De start op de vrijdag

Het was vrijdag 3 februari 2023 even een onwennige start. Tot 17.30 uur, de formele start met het eerste optreden in de grote witte tent aan het Oeverpark, leek er nog vooral bewaking en BLUE personeel aanwezig te zijn op het open, winderige terrein.

blue festival foto nieuws nesselande news

Rond 17.45 uur ging Van Velzen van start met een grootste show.

Geniet samen met vrienden, buren, collega’s of familie van livemuziek, een hartverwarmende winterse hap en gezellige activiteiten op het grotendeels overdekte festivalterrein.

Met munten – 3,50 uur per stuk – die bij de ingang gepind kunnen worden en het ontbreken van extreem dure ‘luxe’ horeca, lijkt BLUE te zorgen voor een warme ontvankelijkheid op het feestterrein van Rotterdam-Nesselande. Een minibeker warme chocomelk voor met slagroom voor 5,25 euro is even doorbijten in periode van recessie en hoge energierekeningen in gasloos Nesselande. Een bak stamppot is dan weer 7 euro (2 munten) net als een broodje braadworst. Een kluisje is er bij de ingang voor 10 euro. Waar tot 20 uur de jas nog even aan kan blijven, zorgen de tenten gevuld met bezoekers voor warmte en een loopje naar de lockers om de jas op te bergen.

BLUE festival Nesselande

De winter, muziek en CuliNESSE-leerpunten

Nepsneeuw, schuim en warme chocolademelk, braadworst, stamppot, open vuur en sfeervolle ski-hut-achtige café-tenten, lijken de ingrediënten te zijn waarmee festival BLUE de bezoekers – voornamelijk uit Nesselande en directe omgeving – opwarmt voor het zomerse CuliNESSE. Net als bij CuliNESSE vormen de oudere-jongere bewoners uit de wijk zelf de harde kern va het publiek. Soms aangevuld met de rest van het gezin of opa en oma. We zien oude bekenden die vanuit Zuidplas weer voor even de winterblues wegdrinken in hun oude wijk Nesselande.

Zo is ook BLUE – net als CuliNESSE – een winter-gezins-festival geworden, dat alle gezinsleden lijkt op te warmen.

Opvallend is dat het beperkt aantal bezoekers dat mogelijk is tijdens het BLUE festival, een aantal bezoekers lijkt dat goed lijkt te ‘managen’. Zowel bij de doorvoer aan de deur als ook de logistiek van en naar het festival, dat ook nu om 23 uur eindigde.

 

BLUE festival Nesselande

Wat daarbij opvalt is een gebrek aan zeer jeugdig publiek. Dit zou het maximum aan jeugd-tickets als reden kunnen hebben (reden: veiligheid). Daarbij leek het muziek-aanbod op de vrijdag een laag actueel (Itunes) Top 40-gehalte te hebben. Dit ondanks de diversiteit aan dj’s verspreid over de tenten.

vuur nesselande blue festival

De zaterdag lijkt een muziekaanbod te bieden – zoals met Flemming en Suzan & Freek – dat een jeugdig publiek moet bekoren.

We lijken meer ‘learnings’ te zien op basis van de afgelopen zomer-editie van CuliNESSE, ook op het Oeverpark Rotterdam-Nesselande. Zo zijn de wc-gedeelten zichtbaar en lijken ze beter toegankelijk bij een gevulde muziektent.

De handling bij de ingang lijkt meer op tempo te kunnen gaan (scan van de digitale ticket is aan te raden), munten halen kan middels een aantal pinautomaten en drinken halen kan overal binnen een straal van enkele meter. Echte culinaire hoogstandjes lijken er tijdens deze wintereditie niet te zijn, maar daarin vervult het CuliNESSE zomerfestival weer een mogelijke functie.

BLUE winter festival nesselande

Het blauwe recycle-muntje lijkt daarbij nog niet voor iedereen logisch en bruikbaar. Ben je vroeg, dan is parkeren op de Kosboulevard, enkele meters van de ingang van het festival, mogelijk. De afsluiting van de boulevard van Nesselande richting de Kosboulevard leek voor nu, anders dan in de zomer wat veel verkeersproblemen gaf, even niet mee te spelen.

De op de boulevard van Nesselande massaal aanwezige politie en handhaving, maakt het onverstandig te ‘drinken en rijden’.  

Dus?

BLUE is een welkome en sfeervolle wintereditie, op de partylocatie in Nesselande, dat het trouwe, lokale publiek omgeving Zuidplas en Nesselande, goed opwarmt. Het warmt Nesselande op voor wederom een editie van CuliNESSE in de zomer op dezelfde locatie aan het Oeverpark. 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular