De borden hingen begin februari 2021 al op diverse plekken in de wijk Nesselande, en de stempassen zijn verstuurd. De diverse schoolgebouwen in Nesselande zijn wederom beschikbaar als stemlocatie,

Per brief

Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021 kunnen kiezers van 70 jaar en ouder per brief hun stem uitbrengen. Ook gaan de maandag en dinsdag voor de verkiezingsdag in alle gemeenten een beperkt aantal stemlokalen openen om eerder stemmen mogelijk te maken. Dat laat de minister  van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties weten in een brief aan de Tweede Kamer, begin 2021. Ook is het voor ouderen en andere risicogroepen mogelijk om al eerder, in alle rust te stemmen.

Op maandag 15 en dinsdag 16 maart kan in elke gemeente bij een aantal stemlokalen (minimaal 1 bij een kleine gemeente) vervroegd worden gestemd. Het minimale aantal stemlokalen dat op deze dagen open moeten zijn, wordt wettelijk geregeld. Het vervroegd stemmen geeft kiezers die tot de coronarisicogroep horen de mogelijkheid om hun stem eerder uit te brengen, naast de mogelijkheid om op de verkiezingsdag te stemmen of het geven van een volmacht. Het gaat dan met name om kiezers die tot een risicogroep behoren, bijvoorbeeld in verband met onderliggend lijden.

Om de verkiezingen goed te laten verlopen, is het belangrijk dat het aantal stemlokalen op 17 maart op peil blijft. Ook is het vinden van voldoende stembureauleden belangrijk. Het ministerie start in december een landelijke wervingscampagne voor het werven van stembureauleden. En er is een ondersteuningsteam beschikbaar om gemeenten te helpen met het vinden van nieuwe, geschikte stemlocaties in de publieke en private sector.

Diverse functies

LET OP! Mijnstembureau.nl meldt half februari 2021: 

  • Er staan nieuwe functies open onder ‘Aanmelden functie stembureau: 15, 16 en 17 maart’.
  • Op dit moment hebben we vooral nog (reserve) functies open staan voor particuliere stembureauleden met ervaring als (plv) voorzitter.
  • Ben je (rijks)ambtenaar meld je dan aan via deze website of neem contact op met de verkiezingsorganisatie via 010 – 267 3070.
  • Houd de site in de gaten! De komende week worden er nog functies open gesteld.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.