HomeGemeente #raad010Aanmelden als stembureaulid op 14, 15, 16 maart 2022 #lv22 #gr22 #gv22...

Aanmelden als stembureaulid op 14, 15, 16 maart 2022 #lv22 #gr22 #gv22 #vergoeding

 

In maart 2022 gaat ook Rotterdam naar de stembus voor de gemeenteraads- èn wijkraadsverkiezingen. Om een betrouwbare en transparante verkiezingsuitslag te kunnen garanderen zijn er in de week van 14 tot en met 18 maart maar liefst 12.000 tellers en stembureauleden nodig. Een grote klus die we graag samen met u willen klaren!

Hieronder vindt u beknopte informatie over het helpen bij de verkiezingen, meer info op deze site.

Er zijn veel verschillende functies: van voorzitter op het stembureau tot teller in Ahoy. Maar ook stembusrunners en datatypisten. Kijk op mijnstembureau.nl voor de functies die momenteel nog beschikbaar zijn.

Helpen tegen vergoeding

We helpen u met de voorbereiding van de functie. Voor een aantal van deze functies is er een online training beschikbaar en kunt u aansluiten bij webinars. Ook zijn er handleidingen op de locaties aanwezig.

Gemeente Rotterdam vindt het belangrijk dat kiezers veilig kunnen stemmen en vrijwilligers veilig kunnen meehelpen. Daarom neemt de gemeente voorzorgsmaatregelen, waaronder kuchschermen, het houden van afstand, looprichtlijnen, faceshields/mondkapjes. Ook worden de coronarichtlijnen van het Rijk gevolgd.

Voor de meeste functies is een vergoeding beschikbaar

Aanmelden als lid

U kunt zich aanmelden als stembureaulid. Op 14, 15 en 16 maart kunnen Rotterdammers op meer dan 400 stembureaus hun stem uitbrengen voor de gemeenteraads- en wijkraadsverkiezingen.

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular