Vangdewatermonsters.nl: Nomineer een sloot in Nesselande #waterkwaliteit

784

4×4 waterwijk NesselandeWaterschappen houden voortdurend de kwaliteit van grote wateren in de gaten. Ook in Nesselande. Ook in kleine wateren is goede waterkwaliteit belangrijk. Vanaf vrijdag 3 juni kan iedereen een sloot, singel, vijver of plas nomineren voor onderzoek. Deze zomer onderzoeken burgerwetenschappers een groot deel van deze kleinere wateren. Benieuwd naar hoe schoon het water is in jouw buurt? Nomineer een sloot en geef de locatie met foto door op www.vangdewatermonsters.nl.

4x4 waterwijk Nesselande

Schoon en gezond water is een belangrijke basis voor alles wat groeit en bloeit. Daarom is in de leefomgeving van mensen, dieren en planten een goede waterkwaliteit van belang. In en om schoon water groeien allerlei water- en oeverplanten en leven allerlei dieren zoals vissen, vogels en insecten.

Leuk en leerzaam

Iedereen die benieuwd is naar de kwaliteit van een watertje in de buurt kan een locatie voor onderzoek doorgeven via www.vangdewatermonsters.nl. Op die website staat ook een kleine quiz om kennis te testen over waterkwaliteit. Deelnemers krijgen tips over hoe zij kunnen bijdragen aan een goede kwaliteit van het water. Ook scholen doen mee aan Vang de Watermonsters, met een speciaal lespakket en een praktijkles over het meten van waterkwaliteit. Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard hoopt dat veel mensen uit de regio meehelpen en een onderzoekslocatie aanmelden. De wateronderzoeken worden uitgevoerd door burgerwetenschappers (getraind door professionals) en het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW).

Landelijk onderzoek

Voor het vierde jaar op rij vindt dit landelijk burgeronderzoek naar waterkwaliteit plaats. Vang de Watermonsters is een citizen science project van Natuur & Milieu, zes waterschappen, ASN Bank, NWB Bank, Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW), Stichting Vivace, FLORON / RAVON en Vlinderstichting. De deelnemende waterschappen zijn: hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, waterschap Brabantse Delta, Wetterskip Fryslân, hoogheemraadschap van Delfland, waterschap Hollandse Delta en hoogheemraadschap van Rijnland.

Vorig artikelOnderzoek Directie veiligheid Rijnmond naar het uitblijven van wijkrondes Buurtpreventie Nesselande
Volgend artikelGemeente regels voor het barbecueën/BBQ bij strand Nesselande (UPDATE 2022)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.