HomeActiviteiten Nieuws NesselandeVerkeersdrukte: veel ideeën om bereikbaarheid Nesselande te verbeteren! #Reageer

Verkeersdrukte: veel ideeën om bereikbaarheid Nesselande te verbeteren! #Reageer

Verkeerschaos in Rotterdam-Nesselande
Verkeerschaos in Rotterdam-Nesselande

Last van de wijkfiles? Er zijn genoeg ideeën om de bereikbaarheid in Nesselande te verbeteren. Dat blijkt uit het grote aantal reacties op deze  site www.rotterdam-nesselande.nl en www.nesselandebereikbaar.nl. Trending topics zijn: de verkeersdrukte rond de schoolgebouwen, de rotondes op de N219 en meer mogelijkheden om de wijk in en uit te rijden. Hoe omzeilt u de files in de wijk? U kunt nog steeds reageren

Rondom de scholen

Opvallend in de reacties is dat als vanzelfsprekend wordt ervaren dat kinderen met de auto naar school worden gebracht. Er worden ideeën geopperd als betere aanrijroutes, een faciliteit bieden waardoor kinderen ook op de Laan van Avant Garde afgezet kunnen worden, parkeerruimte slimmer benutten etc.

Dat kinderen veelal met de auto worden gebracht, is niet altijd een kwestie van gewoonte. Mensen blijken het juist door de drukte onveilig te vinden om hun kinderen naar school te laten lopen of fietsen. Ook worden de oversteekplaatsen op met name de Laan van Avant Garde niet door iedereen als veilig ervaren. En zo ontstaat een vicieuze cirkel. We brengen onze kinderen met de auto naar school omdat we dat het veiligst vinden en doordat we dat met zo velen doen, blijft het rond de schoolgebouwen druk en onveilig.

Hoe doorbreken we dat? Ook daarvoor hebben mensen ideeën aangedragen: een shuttlebusje dat kinderen her en der oppikt; ouders rijden beurtelings. De klaar-over – kent u ‘m nog? – kan hulp bieden bij het oversteken. Fietsers voorrang geven op de oversteekplaatsen. Een heel ander idee is de scholen op verschillende tijden te laten beginnen, met tussenpozen van een minuut of 10. We hebben inmiddels contact met de scholen en enkele ouders en gaan kijken wat we van de grond kunnen krijgen. Ook meedoen? Reageer! Welke ideeën vindt u het meest kansrijk? Waarmee wilt u aan de slag?

Rondom de wegen

De rotonde N219-Zuidplasweg wordt vaak genoemd als knelpunt. Als het gaat volgens planning, wordt die in het najaar omgebouwd tot een kruising met verkeerslichten. De verwachting is dat het verkeer dan beter doorstroomt

We weten allemaal dat de N219 maar al te graag wordt gebruikt als verbindingsweg tussen de A12 en de A20. En daarvoor is deze weg eigenlijk niet bedoeld. Een paar mensen suggereert dan ook het sluipverkeer aan te pakken. Hoe zouden we dat kunnen doen? Reageer!

Suggesties

Verder zien we enkele suggesties om meer mogelijkheden te creëren om de Nesselande in en uit te rijden. Het al dan niet beperkt open stellen van de Wollefoppenweg wordt een paar maal genoemd. Anderen bedenken nieuwe routes: de Siciliëboulevard doortrekken naar de Middelweg en dan naar de N219, een extra brug, een tunneltje… Maar wat is realistisch? Wie hebben we nodig om ideeën om te zetten in plannen? Kent u iemand? Of bent u het zelf? Reageer!

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.

Popular