VERSLAG Kinderboekenweek obs Passe-Partout @Nesselande: Raar Maar Waar! #school

1645

275abbe3-bf08-45b7-8e5d-5a49e579dc34_814fe8c5-9ace-4cc4-9506-a745bc342e5a_Kinderboekenweek_530x357_530x357

Misschien heeft u ze wel zien lopen door Nesselande, afgelopen donderdag. Slimme of verstrooide professortjes, rare superhelden en fantastisch mooie prinsessen. Het waren de leerlingen van obs Passe-Partout in Nesselande, die de Kinderboekenweek met het thema Raar Maar Waar feestelijk afsloten op hun school. De interesse en het enthousiasme van de ruim 500 leerlingen voor de Kinderboekenweek was groots te noemen. Wekenlang buzzde door de school: wie zou de nieuwe Kinderboekenboekenbende van Nesselande worden? Welke ouder komt er deze ochtend voorlezen, welk verhaal krijgen we te horen? Aansluitend op het thema Raar Maar Waar werden in alle groepen allerlei proefjes gedaan. Ook organiseerde de Ouderraad workshops creatieve verhalen maken. Directeur Ronald Pieck kijkt meer dan tevreden terug op zoveel enthousiasme van de leerlingen en inzet van de ouders: “Lezen vinden wij ontzettend belangrijk. Het is een belangrijke basis voor hun ontwikkeling. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die lezen of voorgelezen worden, gemiddeld drie jaar langer naar school gaan. Boeken stimuleren tot doorleren. Dan wil je als school er alles aan doen om kinderen op een leuke manier die leeskilometers te laten maken, toch?”. Trots en dankbaar is hij ook op de ouders en het team die de Kinderboekenweek tot een succes maakten, op welke manier dan ook. “Het is genieten om zoveel enthousiasme en energie bij de leerlingen te zien”.

Nieuwe Kinderboekenbende

De Kinderboekenweek startte met de bekendmaking van de nieuwe Kinderboekenbende. Groep 6B is de trotse eigenaar van deze titel en heeft als missie om kinderen meer te laten lezen. En om het Kinderzwerfboek in de wijk te promoten. In Nesselande zijn er inmiddels vier Kinderzwerfboekenstations: op beide schoollocaties, bij Werkplaats Wijlande en bij Mamamo kunnen alle Nesselandse kinderen boeken meenemen, of juist weer inleveren. Proefjes, proefjes en nog meer proefjes Dat je haren met een ballon omhoog kunt krijgen, een zeepbel in een zeepbel kunt maken of een colafles als vulkaan kunt laten uitbarsten. Raar, maar waar. In diverse groepen werden proefjes gedaan. De kinderen keken soms vol verbazing naar het resultaat van het proefje dat ze net hadden uitgeprobeerd.

Voorleesochtenden

Tijdens de Kinderboekenweek kreeg iedere groep ’s ochtends een gast: een ouder, opa of oma kwam een verhaal vertellen. Benieuwd wie er die dag zou voorlezen, en vooral uit welk boek, was het voor alle leerlingen een leuk begin van de dag!

Creatieve workshops

De ouderraad van obs Passe-Partout organiseerde bijzondere workshops creatieve verhalen maken waar tientallen leerlingen aan meededen. Zij leerden uit welke elementen een goed verhaal bestaat en met behulp van theatersporttechnieken hebben ze, met elkaar, zelf een verhaal verzonnen aan de hand van A Hero’s Journey van Joseph Campell. Dit leuke verhaal is daarna opgeschreven en geïllustreerd door de begeleiders van de workshop.

Kinderboekenbal

Over een rode loper en onder luid applaus van raar verklede juffen liepen de kinderen op donderdagavond 15 oktober het Boekenbal binnen. Prachtig uitgedost dansten zij uitbundig op de beats van meester DJ Marc en vroegen velen zich af wie die gekke robot nou was. Tijdens een momentje van rust hing de onderbouw aan de lippen van Juf Karin die een verhaal voorlas. De bovenbouw deed later op de avond de ‘Ren je Rot’-quiz, die de leerlingen enorm leuk vonden. De versiering was helemaal in stijl van het thema: Raar Maar Waar, mede dankzij de kringloop van Capelle aan den IJssel die zo vriendelijk was geweest spullen ter beschikking te stellen om de zaal met vreemde rare attributen uit te dossen. Zo was er een caviakooi met een boek erin, een paspop uitgedost als ridder met een roze hartjes haarband in en zat sneeuwwitje op een hobbelpaard met Star Wars-zwaard. Er prijkten posters van beroemde uitvinders aan de wand zoals Einstein, Madame Curie, Leonardo Da Vinci en Dian Fossey, maar ook allerlei optische illusies van onder andere Escher. Allemaal raar en soms ook waar…

Vorig artikelElke zaterdag in Nesselande: Busje Bloemen
Volgend artikelUpdate Waterbekken Groene bak: ‘Herstelwerkzaamheden in oktober 2015’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.