HomeNesselande INFO nieuwsUPDATE: 'Opruiiend nepnieuws is stoorzender in Nesselande; flexwoningen komen geen asielzoekers'

UPDATE: ‘Opruiiend nepnieuws is stoorzender in Nesselande; flexwoningen komen geen asielzoekers’

De digitale format (“Studiogesprek”) gaf november 2023 veel duidelijkheid door de gestructureerd aanpak. Helaas zijn “live” bewonersavonden in Nesselande zeer onrustig verlopen omdat bewoners gevoed waren met onjuiste informatie vanuit de wijk. Hierdoor wilde de gemeente (even) geen fysieke bijeenkomst meer.

Verzonnen nepnieuws strand Nesselande

Ook het nepnieuws over het rustig strand Nesselande is gebruikt om de plaatsing van de flexwoningen te bemoeilijken. Zo hebben leden van Leefbaar Rotterdam enige tijd geleden een plundering van de winkels aan het strand verzonnen.

De gemeente benadrukt:

Doelgroep:
De woningen worden verhuurd in het sociale segment aan:
– 2/3 deel startende en urgent woningzoekenden (met voorrang voor inwoners uit
Nesselande)
– 1/3 deel statushouders en Oekraïense ontheemden.

Andere doelgroepen zoals asielopvang of inwoners met een zorgindicatie, maken geen
onderdeel uit van dit project. De statushouders hebben een geldige verblijfsvergunning en
maken een zelfstandige woonstart.  

Het gaat om ongeveer 140 flexwoningen. Tijdens een digitale bijeenkomst op dinsdag 14 november 2023 werd de stand van zaken gedeeld en worden vragen beantwoord. Aan tafel schoven gasten aan vanuit de gemeente Rotterdam.  Ook Woonstad Rotterdam, wijkraad, klankbordgroep, omwonenden en woningzoekenden. Ook praat wethouder Chantal Zeegers (Klimaat, Bouwen en Wonen) mee. Je kan vragen stellen via de chat of door ze vooraf te e-mailen naar startr@rotterdam.nl. Wij betreuren dat wijkraadleden in Nesselande verantwoordelijk zijn voor het verspreiden van nepnieuws over de flexwoningen uit een vermoedelijk lokaal politiek standpunt (in strijd met gedragscode).

Studiogesprek van 14 november 2023

In Rotterdam komen er 2000 flexwoningen, bedoeld voor jongeren en wat statushouders.
  • Het bouwen gaat vijf keer zo snel en geeft weinig overlast. De woningen gaan steeds langer meer en kunnen ook op termijn worden verplaatst.
  • De bewonersargumenten met betrekking tot parkeerproblemen bedrijventerrein en het uitzicht op een “donker pand”, zijn niet doorslaggevend om de woningen niet te plaatsen.
  • De woningen zouden 15 jaar kunnen blijven bestaan. De vergunning moet nog worden aangevraagd. De woningen zouden 30 jaar meekunnen.
  • Jongeren uit Nesselande krijgen voorrang, vooral degenen die lang op de wachtlijst bij Woonstad staan krijgen voorrang.
  • Er komen (in 2024) nog meer bijeenkomsten.
Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular