HomeNesselandeTV VIDEO: Decor Wonen verwoest en schade verzamelgebouw Schipper,...

[BRAND MEESTER] VIDEO: Decor Wonen verwoest en schade verzamelgebouw Schipper, Lylantse Baan Capelle #kantoren #hoofdweg

Einde ochtend van zondag 21 maart 2021 woedt er een enorme brand tegenover de Woon Store Lylantse Baan, Capelle aan den IJssel. Het zou gaan om het pand van Decor Wonen (zie afbeelding) en de naastgelegen bebouwing. Veel winkels in dit winkelgebied gaan veelal pas om 12.00 uur open op de zondag. Ook is het nog onbekend of er mensen in het pand aanwezig waren. De rook zou de kant van Rotterdam-IJsselmonde opgaan. Zo zou in Oud-IJsselmonde al een brandlucht te ruiken zijn. 

De grote brand gaat gepaard met een zeer grote rookontwikkeling; de brandweer heeft bij aankomst opgeschaald naar GRIP 2. Er wordt gekeken of er gevaarlijke stoffen vrijkomen.

UPDATE

Rond 11.41 uur de melding uitslaande brand (P1). 

Rond 12.00 uur een alert in Capelle aan den Ijssel de ramen en deuren gesloten te houden.

Rond 12.30 uur is de brand ook overgeslagen naar de naastgelegen kantoorgebouwen van woonwinkel Decor Wonen. 

Rond 12.33 uur: vanwege de rook heeft de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond een NL alert gegeven.  

Rond 12.35 uur: de melding dat de Hoofdweg en A20 ter hoogte van de Hoofdweg zijn afgesloten voor verkeer. 

AD.nl meldt rond 13.00 uur:  “De zwarte rookwolken zijn ook in Rotterdam-Zuid goed te zien, melden verschillende mensen op Twitter.”  

13.10 uur de grote brand is door de landelijke media opgepikt, zoals NOS en RTL Nieuws. 

13.15 uur er wordt dringend verzocht NIET langs te komen in dit gebied. 

13.35 uur volgens de metingen zijn er geen giftige stoffen vrijgekomen.   

13.40 uur Veiligheidsregio Rijnmond meldt: “Brand Lylantse Baan Capelle aan den IJssel – In de omgeving van het incident kun je mogelijk kleine verbrandingsresten van meubilair aantreffen. Deze kun je met stoffer en blik opvegen. Grotere brokstukken kun je met handschoenen aan oppakken.”

13.50 uur de brandweer is bezig met de panden achter Decor Wonen richting het Ondernemershuis010, waar ook Nesselanders werken en kantoor houden. 

13.55 uur eigenaar Wim Schipper van het bedrijfsverzamelgebouw – voorheen een Amerikaanse legerbasis – is bij de brand; het gaat om een verzamelkantoor met zo’n 120 ondernemers. Het gaat om allerlei soorten zelfstandigen: van advocaten tot webdesigners.

14.00 uur heeft u een bezoek gepland aan een winkel in en omgeving Capelle XL; bel eerst of bezoek mogelijk is.

14.05 uur de brandweer meldt dat de brand uit is en nu haarden worden nageblust ook de rook lijkt snel te verdwijnen.

Er is rond 12 uur op 21 maart 2021 een alert afgegeven:

Voor de omgeving is een NL-Alert afgegeven vanwege de zwarte rook die vrijkomt. Mensen wordt geadviseerd ramen en deuren dicht te houden als ze last hebben van de rook. De brandweer verricht metingen om te kijken welke giftige stoffen in de rook zitten.

Video van 11.42 uur 21 maart 2021 gefilmd vanuit de omgeving Woon Store, het gaat niet om een brand in de Woon Store maar het band er tegenover:

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden